Raluca Dumitru suferă de o boală autoimună rară: „Eu am descoperit-o relativ repede, ceea ce mă face un caz fericit” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

În urma retragerii din televiziune, Raluca Dumitru s-a dedicat activității de antreprenoriat și conținutului dedicat de vlogging. Recent, fosta asistentă TV ne-a mărturisit că se confruntă cu o problemă de sănătate și anume, cu tiroidita Hashimoto. Despre aceasta, am povestit într-un scurt interviu exclusiv.

Raluca Dumitru suferă de Hashimoto, o boală autoimună rară

Când ai fost diagnosticată cu tiroidita Hashimoto și cum s-a întâmplat asta?

În luna decembrie a anului trecut, am aflat de tiroidita Hashimoto, complet întâmplător, în urma unui control de rutină.

După ce mi-a ieșit TSH-ul mărit, am mers la endocrinologie, acolo mi s-au făcut mai multe analize, printre care și o ecografie.

(…) Iau Euthyrox, care se pare că va face parte din viața mea pentru totdeauna.

Ce simptome ai avut și te-au îngrijorat în așa fel încât să ajungi la medic?

Oboseala inexplicabilă, să zic așa. Eu obișnuiesc să alerg în aer liber. Ei bine, anul trecut pe timpul acesta am început să mă confrunt cu o formă de oboseală și corp slăbit fără să înțeleg de ce. Mai mult, oboseala se resimțea și în programul meu de zi cu zi. Ajungeam acasă la orele 20:00, mi-era somn. În continuu eram obosită.

Știm că ești o impatimitoare a sportului și a stilului de viață sănătos în general. Odată cu această afecțiune, ai schimbat și regimul alimentar? Ai eliminat vreun aliment din dietă?

Da, sunt! Și am făcut o pasiunea pentru sport de mai bine de 3 ani de zile deja. Tot de atunci mi-am schimbat și stilul de viață, încerc 90% să mănânc cât mai sănătos, mai curat, să mă abțin de la prăjeli, de la dulciuri.

(…) Nu, nu am schimbat absolut nimic în regimul alimentar. Din câte știu, lactoza nu este indicată atunci când te confrunți cu probleme cu tiroida, însă eu recunosc că, dacă am poftă, mănânc. Nu o fac des, însă.

Netratată, tiroidita Hashimoto poate determina și alte complicații sau probleme de sănătate?

Dacă nu este depistatată la timp, cu siguranță poate ajunge să determine și alte complicații. Eu am descoperit-o relativ repede, ceea ce mă face un caz fericit.

Ce mesaj ai pentru tinerele cititoare care s-ar putea confrunta cu un asemenea diagnostic?

Să meargă la doctor! Să meargă să își facă analizele anuale. Cunosc multe fete tinere și nu numai, care nu au mai făcut o ecografie la ani de ani buni.

Cred că este foarte important să mergem la doctor să ne facem controalele, mai ales că femei.

(…) Dacă îți pasă de tine, trebuie să mergi măcar odată pe an să îți faci aceste analize.

Citește și: Alina Petre se confruntă de ani buni cu hernie de disc: „Am făcut tot ce se putea pentru a ține afecțiunea sub control și a evita crizele care mă mobilizau practic la pat” INTERVIU EXCLUSIV

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân