Placenta în smoothie, preferată de Hilary Duff. Cât este de sănătos?

Hilary Duff a mărturisit că își consumă placenta în smoothie. Dar cât este de sănătoasă această practică pe care multe femei o iau în calcul?
  • Publicat:
  • Actualizat:
Placenta în smoothie, preferată de Hilary Duff. Cât este de sănătos?
Placenta în smoothie, preferată de Hilary Duff. Cât este de sănătos?

În ultimii ani a luat naștere un trend în rândul proaspetelor mămici: acela de a-și consuma placenta. Actrița Hilary Duff se numără printre ele și chiar a decis să-și bea placenta într-un smoothie. Nu este prima oară când vorbește deschis despre acest aspect, iar multe mămici aleg să facă acest lucru pentru că placenta le oferă nutrienți care contribuie la energie și echilibrul hormonal.

”Știu că sună scârbos, dar este minunat că o femeie poate crește un organ temporar, iar mai apoi că îl poate mânca!”, a spus actrița.

Rețeta lui Hilary Duff

După ce a născut-o pe fiica ei Banks Violet, acum în vârstă de doi ani, Hilary Duff și-a ținut fanii la curent cu activitățile ei după sarcină. Vedeta a menționat că își mănâncă placenta…într-un smoothie. Mai exact, după ce a născut, actrița a început să pună în blender bucăți din placentă, alături cu multe fructe de pădure, menționând că ”este cel mai delicios smoothie” pe care l-a încercat.

Datorită zahărului prezent în fructe nici nu simte gustul placentei, ceea ce nu i se mai pare deloc grețos. La început nu era încântată de ideea de a-și mânca placenta, însă după ce s-a documentat în privința beneficiilor pentru sănătate, a decis să acorde o șansă acestui trend. Ba chiar a dezvăluit că o parte din placentă o ține congelată pentru viitoarele smoothie-uri.

Placenta: bună sau nu pentru sănătate dacă o consumi?

Potrivit CNN, femeile care își mănâncă placenta pot ajuta la ameliorarea depresiei după sarcină, ajută la creșterea cantității de lapte în sâni și chiar se îmbunătățește legătura cu bebelușul. Nu există multe dovezi care să susțină aceste aspecte, însă Centrul de Prevenție și Control al Bolilor recomandă ca femeile să nu își mănânce placenta din cauza riscurilor de expunere la bacterii precum salmonella.

Nikki Reed, Blac Chyna, Kim Kardashian sunt doar câteva dintre vedetele care au practicat acest trend.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân