Părintele Vlad Pimen: „Unde nu e iubire e frică de moarte” | ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE

  • Publicat:
Părintele Vlad Pimen: „Unde nu e iubire e frică de moarte

Jurnalistul Adrian Artene a poposit la începutul săptămânii trecute în, poate, cel mai plin de iubire loc de pe Pământ, inima Muntelui Athos, în curtea Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la Schitul Lac. Aici, preț de 80 de minute, și-a dat voie să simtă, să asculte, să înțeleagă, pentru a putea da mai departe către publicul  „Altceva cu Adrian Artene” esența vieții, așa cum este ea înțeleasă întru credință de Părintele Vlad Pimen, Starețul Locului.

„Credința-i moartă fără iubire!”

Discuția celor doi s-a desfășurat lin atingând teme care țin de viață și de moarte, însă de fiecare dată, fără echivoc, iubirea devenea numitor comun.

„Dumnezeu este același tot timpul. El simte aceeași dragoste față de noi, vine în întâmpinarea noastră, este alături de noi tot timpul, dragostea lui nu scade niciodată, dar totul depinde de noi, de starea noastră. Orice rugăciune pe care o facem să se încheiem așa: „Să fie Doamne după voia Ta!”, spune Părintele Pimenși completează: „Totul vine din iubire. Iubirea asta cuprinde totul. Noi spunem că trebuie credință, că trebuie cutare… Da! Dar credința-i moartă fără iubire. Pentru că iubirea asta te pune să pui în practică toate faptele. Și atunci, de asta iubirea… Cum spune acolo la Sfânta Scriptură: acum rămân acestea trei credința, nădejdea și dragostea. Iar dragoste e mai presus decât toate”. 

EPISODUL COMPLET POATE FI URMĂRIT AICI:

EDIȚIE SPECIALĂ DE LA MUNTELE ATHOS. Părintele Vlad Pimen: „Rugăciunea trebuie să vină din inimă!”

 

Cine este părintele Pimen Vlad

Părintele Pimen Vlad,  starețul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la Schitul Lacu din Sfântul Munte Athos, s-a născut în 1970, în comuna suceveană Cornu Luncii, din părinți creștini, care au avut nouă copii. Este, de metatie, de la Mănăstirea Sihăstria.

În 1993 a plecat în Muntele Athos. Și despre călugărie, și despre ajungerea în Sfântul Munte, părintele spune: „M-a luat Maica Domnului de mână și m-a adus” – recunoscând în toată viața sa ajutorul și mijlocirea Maicii Domnului.

Primii doi ani la Schitul Lacu au fost cu multe greutăți și neajunsuri, dar și cu multă liniște și împăcare. Au urmat doi ani petrecuți în Mănăstirea Sfântului Pavel, pentru a învăța limba greacă. Apoi, revenit la Schitul Lacu, părintele Pimen a reconstruit de la zero Chilia „Sfântul Artemie” – fără nici un ban strâns înainte. A viețuit acolo timp de 12 ani, alături de fratele său după trup, părintele Dosoftei, care i-a urmat în Sfântul Munte.

Apoi, pe locul unei foste mari biserici, tot cu hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică, a ajuns să construiască chilia la care este acum stareț. A primit întotdeauna ajutor minunat și concret de la oameni, de la Dumnezeu și de la Maica Domnului.

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene” acolo unde, în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletul. Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTikTok, dar și pe grupul de WhatsApp.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân