Olivia Munn, despre menopauza indusă, la 43 de ani, în urma tratamentului pentru cancer. A făcut 4 operații în 10 luni

În urmă cu aproximativ o lună, actrița Olivia Munn a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer de sân.
  • Publicat:
Olivia Munn, despre menopauza indusă, la 43 de ani, în urma tratamentului pentru cancer. A făcut 4 operații în 10 luni
Olivia Munn, despre menopauza indusă, la 43 de ani, în urma tratamentului pentru cancer. „Părul meu se subțiază și sunt foarte obosită.”

În urmă cu aproximativ o lună, actrița Olivia Munn a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer de sân. Într-un interviu pentru People, vedeta în vârstă de 43 de ani a detaliat impactul emoțional al celor patru operații în doar 10 luni.

Olivia Munn, despre menopauza indusă la vârsta de 43 de ani

Una dintre ele a fost o mastectomie dublă, în timpul căreia medicii au descoperit o secțiune „de dimensiunea unei mandarine” a unei forme timpurii de cancer, carcinom ductal in situ, în sânul drept. Olivia Munn a spus că, pentru a reduce riscul de recurență al cancerului, a început și terapia hormonală, care implică utilizarea de medicamente pentru a reduce nivelul de estrogen care poate ajuta la dezvoltarea anumitor celule canceroase la sân, scrie Societatea Americană de Cancer.

Citește și: Actrița Olivia Munn a suferit o dublă mastectomie. A fost diagnosticată cu o formă „agresivă” de cancer la sân

A făcut 4 operații în doar 10 luni

Acest tratament, a declarat Munn, a dus la menopauză indusă medical: „Simt mereu că-mi este cald, părul meu se subțiază și sunt foarte obosită.”

De obicei, menopauza, faza care marchează sfârșitul perioadei menstruale a unei femei, apare în deceniile patru și cinci de viață. Cu toate acestea, multe tratamente pentru cancer pot reduce rapid nivelul de estrogen și progesteron și pot cauza ceea ce se numește menopauză indusă. Mai specific, îndepărtarea chirurgicală a unuia sau ambelor ovare (care produc estrogen și progesteron) poate declanșa debutul precoce al simptomelor precum bufeurile și oboseala, conform Societății Nord-Americane de Menopauză.

Similar, medicamentele de chimioterapie, terapia cu radiații și terapia de suprimare hormonală, așa cum a menționat Munn, pot să afecteze producția naturală de hormoni a corpului. Vestea bună este că, în unele cazuri, menopauza indusă poate fi reversibilă dacă întrerupeți medicația și nivelul hormonal se stabilizează, dar în cele din urmă variază de la persoană la persoană.

Reflectând asupra recuperării și tratamentului său, Munn a spus: „Mă simt recunoscătoare că mi s-a dat oportunitatea să lupt”, adăugând că fiul său, Malcolm, o ajută să vadă lucrurile astfel, în timp ce experimentează simptomele menopauzei.

„Dacă corpul meu se schimbă, tot sunt mama lui”, a spus ea. „Dacă am bufeuri, tot sunt mama lui. Dacă îmi pierd părul, tot sunt mama lui. Asta contează cel mai mult pentru mine. Am privilegiul să fiu aici pentru el.”

Foto: shutterstock

Surse: 

https://people.com/olivia-munn-terrifying-breast-cancer-diagnosis-double-mastectomy-medically-induced-menopause-exclusive-8634489

https://www.cancer.org/cancer/types/breast-cancer/treatment/hormone-therapy-for-breast-cancer.html

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan