Natalie Portman

Inca de la varsta de 12 ani a inceput sa fie considerata un sex-simbol (chiar daca ea crede ca are un trup de baiat). Insa acest fapt nu a impiedicat-o sa-si termine cu brio studiile la Harvard, demonstrandu-le actritelor, care nu si-au incheiat nici lice
  • Publicat:
Natalie Portman
Natalie Portman

„Am vrut sa fiu astronaut, doctor, veterinar. Inainte de acestea am vrut sa fiu sirena si zana”, asa isi incepe povestea carierei frumoasa actrita Natalie Portman. Povestea ei de viata a inceput pe 9 iunie, la Ierusalim, in familia Hershlang. Are ca tata un doctor si o mama (americanca) cu preocupari artistice, fiind la un moment dat chiar impresarul fiicei. Acestia au parasit Tara sfanta pentru a se muta la Washington. Ulterior, s-au stabilit in New York. Ce inseamna sa te afli in locul potrivit, la momentul potrivit? Pentru Natalie a fost de ajuns sa manance o pizza in acelasi restaurant cu un impresar. Si nu la aceeasi masa! Debutul ei nu a fost timid, ci intr-o productie de succes  „Léon”. Totusi, de ce Portman, numele de familie al bunicii sale, si nu Hershlang? Conform site-ului natalieportman.com, principalul motiv pentru care si-a ales alt nume a fost acela de a nu-si face parintii de ras in cazul in care nu ar fi avut succes in filmul de debut. Pe de alta parte, asa si-a putut proteja parintii de curiozitatile presei si ale fanilor inraiti. Dupa acest film, a inceput sa primeasca multe scrisori, chiar si de la pedofili… Evident, si rezonanta numelui de scena este mult mai buna. In alta ordine de idei, actritei nu i se putea intampla nimic mai bun decat sa primeasca rolul printesei Amidala din „Star Wars”. O nominalizare la Oscar a primit pentru rolul din „Closer” (filmul chiar merita vizionat).

Starul de la Harvard
Spre deosebire de multe actrite, Natalie a absolvit cu brio studiile la Universitatea Harvard. La scoala, materia sa preferata a fost matematica pentru ca „mereu are un raspuns”. Care este parerea ei despre scoala? „Cred ca scoala este mult mai dura decat viata.” Tot ea povestea intr-un interviu cat de greu este sa te imprietenesti cu colegii de la o scoala cu pretentii, mai ales daca esti vedeta. Pentru a avea relatii bune cu acestia ea participa si la activitatile sportive din campus. Cu sportul este obisnuita, mai ales ca a inceput sa ia lectii de dans de la 4 ani. „Cred ca in primii ani dupa ce am terminat colegiul, corpul meu s-a schimbat foarte mult. Se schimba metabolismul, tu nu mai faci atata miscare. Eu am alergat mereu si am luat cursuri de dans. Tot timpul am facut cate ceva. Nu poti intra in grupurile de la Harvard, mai ales daca esti star”, spunea ea. Ce face acum pentru a se mentine in forma maxima? „De obicei, alerg de trei ori pe saptamana. Este plictisitor, dar functioneaza. Face minuni pentru tonusul meu.”

Miss Vegan
Cum isi incepe Portman pledoaria pentru o viata sanatoasa, fara excese alimentare? „Nu as putea fi niciodata anorexica pentru ca iubesc mult mancarea si nici bulimica pentru ca urasc prea mult sa vomit.” Cand era mica, mama sa ii gatea mancare traditionala israeliana, insa cand isi scotea pachetelul si colegii o intrebau ce mananca, ea le zicea ca ton. „Dar nu miroase a ton, spuneau ei”, se amuza povestind intr-un interviu. Si totusi de 8 ani este una dintre cele mai convinse vegetariene de pe pamant si nu doar convinse, ci si sexy. „Sunt o vegetariana foarte strica. Dar, doar iubesc animalele si actionez conform propriilor principii.” Chiar este si castigatoarea concursului „Cei mai sexy vegetarieni”, la sectiunea femei.

Transformari de dragul artei
Putem spune ca Natalie Portman are mereu un aer distins, indiferent de lungimea podoabei capilare, vorba cantecului… Chiar daca a acceptat sa-si rada parul pentru rolul din „V from Vendetta”, cel mai mult s-a schimbat pentru rolul din „Star Wars”. „George (Lucas, regizorul) a lucrat foarte mult cu mine. A trebuit sa-mi schimb vocea, mersul, comportamentul. Am lucrat mult si la accent. Trebuia sa am unul vechi, ca vechea generatie de actrite, un accent neidentificabil. American sau englezesc? Le-am urmarit pe actritele Lauren Bacall, Audrey Hepburn, Katharine Hepburn. Daca le urmaresti, iti dai seama ca intonatia, tinuta lor sunt regale, chiar si in rolurile mici. Acesta este modelul pe care l-am urmat.”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Kim Basinger
Kim Basinger
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân