Mai multa incredere in tine – fura secretele barbatilor!

Femeile critica adesea aroganta barbatilor. Ne enerveaza felul in care acestia discuta ca niste adevarati experti despre orice, chiar daca in realitate habar nu au despre ce vorbesc sau se asteapta sa se intalneasca cu fotomodele desi au burta si inceput
  • Publicat:
Mai multa incredere in tine - fura secretele barbatilor!
Mai multa incredere in tine - fura secretele barbatilor!

Ai incredere in tine
Pentru ca nu ai experienta necesara de a conduce o companie de software sau de a fi directoarea unei scoli, nu inseamna neaparat ca nu te-ai putea descurca intr-o astfel de pozitie. Multe femei sa gandesc ca nu ar fi in stare de asa ceva si se tem sa incerce chiar daca au oportunitatea. Barbatii sunt cu totul altfel. Un barbat presupune ca este capabil sa faca fata. De aceea se intampla deseori ca barbatii sa fie promovati datorita oportunitatilor, iar femeile sunt promovate datorita performantelor.

Iarta-ti toate greselile
Daca o femeie face o gafa, se tortureaza amintindu-si gafa respectiva de fiecare data cand are ocazia. De multe ori memoria se umple de astfel de amintiri neplacute ale greselilor si la cea mai mica greseala, in minte ii apar si greselile comise cu foarte multa vreme in urma. Majoritatea barbatilor nu au astfel de ganduri “negre” si nu se tortureaza precum femeile din cauza unei greseli. Sporturile competitive in care barbatii au mai multa experienta ii ajuta sa treaca mult mai usor peste gafe. In sport nu ai timp sa te gandesti ca ai ratat o lovitura pentru ca o vei rata si pe urmatoarea. Prin urmare, la urmatoarea greseala pe care o faci, respira adanc, ridica mingea si continua jocul!

Ignora respingerea
Cand vine vorba de a face fata respingerii sau refuzurilor, barbatii au un avantaj clar: toti acei ani petrecuti incercand sa cucereasca femeile. Si femeile fac primul pas intr-o relatie, dar nu atat de des precum barbatii si de cele mai multe nu sunt refuzate. Nu acelasi lucru se intampla cu barbatii. Pot fi refuzati de atatea ori incat ajung sa nu mai ia refuzul drept un esec.

Nu te mai scuza!
Femeile – in special cele cu o slaba incredere in fortele proprii – isi cer scuze tot timpul si nu pentru ceva ce ar merita cu adevarat sa-si ceara scuze. Facand astfel, o femeie transmite mesajul indirect “nu ma asculta, e posibil sa nu te intereseze ceea ce urmeaza sa iti spun”. Atitudinea cuiva are un efect urias asupra oamenilor cu care interactioneaza. O femeie ezitanta, care isi cere scuze pentru tot ce considera ea ca ar fi necesar, isi anuleaza din start sansele de a avea succes.

Ia ceea ce meriti
Ai observat ca multi barbati nu par sa se simta vinovati ca pleaca sa joace fotbal chiar daca in casa este dezastru? Sau cum nu isi fac griji ca seful i-ar putea considera locomi daca cer o marire de salariu? Si la acest capitol femeiele sunt putin “in urma”. O femeie are mustrari de constiinta daca isi rezerva ceva timp pentru ea, in loc sa se ocupe de familie. Sa nu mai vorbim de mame, care au impresia ca isi “parasesc” copiii daca ii lasa cateva ore cu o ruda. Daca tu te simti vinovata sa iei ceea ce meriti, persoanele din jurul tau cu siguranta nu vor insista asupra acestui aspect.

Acelasi principiu se aplica si la locul de munca. Pana la urma, nu este datoria sefului tau sa observe cat esti de valoroasa si ca meriti mai multi bani. Este treaba ta sa ii spui asta. Cele mai multe femei prefera sa ia mai putini bani decat ar merita din cauza rusinii de a cere o marire de salariu.

Articol exclusiv online (Georgiana Dorobantu)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân