Mădălin Ionescu a vorbit despre afecțiunea fiului său. Medicii, șocați când l-au consultat: „Am văzut doar 2 creiere ca ale lui Filip: la Einstein și la Oppenheimer” VIDEO

Ce boală are, de fapt, fiul lui Mădălin Ionescu? Prezentatorul tv a dat cărțile pe față despre afecțiunea gravă a lui Filip.
  • Publicat:

Mădălin Ionescu a vorbit deschis despre fiul său, Filip, în vârstă de 19 ani, care suferă de o afecțiune gravă, care îi creează dificultăți de exprimare și locomotorii. Prezentatorul de la Metropola TV a povestit cum a ajuns băiatul să aibă hemipareză.

Mădălin Ionescu, detalii despre afecțiunea fiului său

Filip este băiatul lui Mădălin Ionescu din prima căsnicie. Când avea doar un an, părinții lui au observat că acesta nu mergea, așa că și-au dus copilul la doctor. Vestea a picat ca un trăsnet pentru Mădălin Ionescu și prima lui soție, Mihaela. După analize amănunțite, el a fost diagnosticat cu hemipareză, o afecțiune gravă care îi provoacă probleme cognitive.

Deși s-a născut perfect sănătos, băiatul a contaminat o formă de varicelă a surorii mai mari, la două luni de la naștere. Din nefericire, incidentul de natură virală a dus la o formă mai gravă a bolii.

Adolescentul suferă de hemipareză

„A făcut varicelă de la sora lui. El a făcut o formă foarte dură de varicelă. Țin minte că nu avea pe limbă nici măcar un loc liber fără bube. Acest virus i-a prăjit niște circuite neuronale. Centrii vorbirii sunt foarte afectați, de aceea Filip nici nu vorbește, vorbește mai mult din gât. Și poate nici limba lui nu are o conformație foarte ok. Abia în jurul vârstei de 8-9 luni am realizat că sunt niște probleme, pentru că încă nu mergea. L-am dus la profesorul neurochirurg Vlad Ciurea, care mi-a confirmat că a avut loc un incident de natură virală.

În România nu existau vaccinuri, nu se făceau atunci împotriva varicelei. Dacă se făcea atunci vaccin, nu mai făcea Ștefania, așa că poate soarta lui Filip ar fi fost alta. Mi-a zis că toată viața vor fi niște probleme.”, a povestit el la emisiunea „În Oglindă”. 

Citește și: 5 semne că ai un copil dependent de ecrane și ce poți să faci până nu e prea târziu

Ce i-au spus medicii din Germania

Pentru ca fiul său să beneficieze de cele mai bune îngrijiri, moderatorul tv și-a dus băiatul peste hotare. Așa a ajuns la un spital din Germania. Un doctor de acolo i-a explicat lui Mădălin Ionescu că Filip este un caz rar de anomalie la nivelul creierului. Din păcate, el nu va putea duce niciodată o viață normală.

„M-am dus cu el peste tot, inclusiv în Germania. Nu o să uit niciodată ce mi-a spus șefa clinicii de acolo: „Am văzut doar două creiere ca ale lui Filip: la Einstein și la Oppenheimer. Dacă aveți noroc, el într-o zi va fi o minune de om și se va trezi peste noapte din această stare. Dar oricum va trebui să munciți tot timpul pentru el. Sfatul meu e să vă mutați din România, pentru că în țara noastră nu sunt condiții necesare pentru ca un copil cu dizabilități precum cele din spectrul lui să-și revină. El nu este autist, deși are elemente specifice autismului”, a mai declarat Mădălin Ionescu.

Filip are limba pe jumătate paralizată

Dincolo de afecțiune de care suferă, Filip este un adolescent creativ și s-a dezvoltat în alte moduri. Are o memorie excelentă, deși are limba pe jumătate paralizată.

„În România nu era, nici medicii nu erau suficient de informaţi. Acum, fizic vorbind, el are încă foarte multe din abilităţile unui om normal. Dar mi-e foarte greu să-mi imaginez că va fi integrat. Este extrem de creativ!

Are o imaginaţie incredibilă! Desenează inimaginabil, fotografiază, scrie, a ajuns să descarce programe de pe internet înainte să ştie să citească. Are o memorie vizuală excelentă. Neputând să vorbească, a trebuit să-şi dezvolte alte abilităţi. Eu îmi doresc asta, dar la modul realist spus, e greu de crezut, pentru că exact centrii vorbirii sunt afectaţi, are limba pe jumătate paralizată”, declara Mădălin Ionescu, acum câțiva ani.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân