Jack Osbourne va fi supus unui tratament cu celule stem în Germania

Jack Osbourne, fiul celebrului cântăreţ rock Ozzy Osbourne, a semnat un acord pentru a urma un tratament cu celule stem în Germania, sperând că astfel va putea să oprească evoluţia bolii de care suferă - scleroză multiplă în plăci - dar şi să ajute cercetarea medicală, scrie Mediafax.
  • Publicat:
Jack Osbourne va fi supus unui tratament cu celule stem în Germania

Jack Osbourne, fiul celebrului cântăreţ rock Ozzy Osbourne, a semnat un acord pentru a urma un tratament cu celule stem în Germania, sperând că astfel va putea să oprească evoluţia bolii de care suferă – scleroză multiplă în plăci – dar şi să ajute cercetarea medicală, scrie Mediafax.

„Voi fi supus unui tratament cu celule stem”, a anunţat starul de televiziune. Acesta urmează să plece cu avionul de la Los Angeles în Europa, pentru a fi supus tratamentului considerat destul de controversat în Statele Unite.

Osbourne a făcut publică starea sa de sănătate pe 12 iunie 2012, a declarat pentru Access Hollywood Live: „Va trebui să merg într-o altă ţară să urmez acest tratament pentru că aici, în America, sunt destul de multe restricţii în privinţa asta, deoarece toată lumea crede că realitatea e alta; aşa că voi pleca în Germania în câteva săptămâni pentru a-mi rezolva nişte probleme. Ei, (medicii – n.r) clonează celule stem din propriul tău sânge, pe care, apoi, ţi le injectează înapoi, sperând că vor reface celulele şi nervii afectaţi”.

Însă, până când va sosi momentul plecării în Germania, la tratament, fiul cuplului Ozzy şi Sharon Osbourne se a lansat un nou reality show despre câinii utilitari din Statele Unite.

Cumplita boală i-a adus neplăceri tânărului de 26 de ani. După ce vestea bolii sale a fost făcută publică, Jack a fost concediat, prin e-mail, dintr-un show TV american, emisiunea „The Talk”, prezentată de mama lui. „Obţinusem un contract, iar imediat după ce am fost diagnosticat, conducerea postului TV a considerat că eu nu pot să mă achit de acele obligaţii profesionale. Nu m-au sunat niciodată. Totul s-a petrecut prin intermediul agenţilor şi al avocaţilor. M-am simţit jignit”, a declarat atunci Jack Osbourne.

Scleroza multiplă este o afecţiune neurologică cronică, autoimună, care afectează sistemul nervos central, în mod special creierul, măduva spinării şi nervii optici. Boala poate provoca dificultăţi în controlul muscular, tulburări de vedere, de echilibru, ale sensibilităţii şi tulburări ale funcţiilor mintale. Boala nu se poate vindeca, dar tratamentul potrivit poate încetini progresia maladiei.

Jack este cel mai mic dintre cei trei copii ai lui Ozzy Osbourne şi ai soţiei sale, Sharon Osbourne. Jack a devenit cunoscut după difuzarea reality show-ului „The Osbournes”, ce prezenta viaţa de zi cu zi a părinţilor săi, a sa şi a surorii lui, Kelly.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Megan Fox, sexy la Carnavalul de la Rio
Megan Fox, sexy la Carnavalul de la Rio
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”