Iuliana Tudor: “Mănânc un tort de ciocolată singură”

Parcă timpul nu a trecut peste Iuliana, arată la fel, prezintă aceeaşi emisiune, are acelaşi soţ, are aceeaşi siluetă silfidă şi este la fel de pozitivă.
  • Publicat:

Nu o mai întâlnisem de la şedinţa foto din 2009. Parcă timpul nu a trecut peste Iuliana, arată la fel, prezintă aceeaşi emisiune, are acelaşi soţ, are aceeaşi siluetă silfidă şi este la fel de pozitivă.

Singura diferenţă este că a devenit mamă şi că are mai multă răbdare. Ne-a demonstrat că face sport, dar ne-a uimit cu alegerile culinare din unele zile.

CSÎD: Ai demonstrat la şedinţa foto că eşti într-o formă fizică bună. Ce sporturi practici?
I.T.: Pilates – o dată sau de două ori pe săptămână. Şi câteodată alerg dimineaţa.

Îmi place Pilates deoarece se văd rapid rezultate bune. Trupul îşi armonizează formele şi primeşte energie! Nu-mi place că nu am întotdeauna timp să ajung la sală cu frecvenţa pe care mi-aş dori-o.

CSÎD: Mi-ai spus că ai momente în care mănânci un tort de ciocolată singură sau o cutie mare de bomboane…
I.T.: În scenă sau pe platou consum foarte multă energie. Meseria mea aduce stres în cantităţi uriaşe uneori. De aceea, nevoia de dulce e resimţită permanent. Sunt norocoasă încă, pentru că în ciuda cantităţii mari de dulciuri mâncate, nu am derapaje de greutate. Plus că atunci când mănânc dulce „mult”, nu mai mănânc nimic altceva.

CSÎD: Ce asemănări sunt între tine şi fiul tău?
I.T.: Fizic are ochii mei. E iute ca mine, repezit, face doar ceea ce-i place, mănâncă numai ce-i place, e prietenos, se joacă mult şi râde mult. Mă regăsesc în el şi e minunat!

CSÎD: Cum erai ca şi copil?
I.T.: Aşa cum e Tudor. Sensibil, fără poftă de mâncare, firav la trup, ascultător, dacă i se oferă explicaţii, înţelegător, cu tendinţe de lider când e într-un grup de copii, foarte drăgăstos (îi place şi-mi plăcea şi mie să-mi îmbrăţisez părinţii, să-i pup).

CSÎD: Ce meniu are Tudor? Mănâncă la fast-food? Cum îi explici despre mâncarea sănătoasă?
I.T.: Am început să-i vorbesc despre asta de pe la 3 ani. Şi face acum diferenţa între o masă sănătoasă şi lucruri mai puţin recomandate. Nu-i interzic să mănânce fast food, i-am spus doar că nu e recomandat să mănânce des. La fel în privinţa sucurilor. I-am dat să guste din toate şi i-am explicat ce conţin şi de ce pot face rău dacă bei zilnic. Urmarea: bea foarte multă apă şi întreabă, atunci când primeşte un suc, dacă e făcut direct din fruct. Vom vedea când va merge la şcoală dacă va păstra această atitudine. Eu sper!

CSÎD: Din ce în ce mai des, se discută aprins despre vaccinuri şi apar multe teorii ale conspiraţiei. Care este părerea ta, ca părinte?
I.T.: Nu sunt genul de părinte care să ia decizii după ureche. Am încredere deplină în medicul care se ocupă de Tudor încă de la naştere, dr. Ana Culcer. Recomandările sale nu resping administrarea vaccinurilor, însă numai pe cele obligatorii.

CSÎD: Ce mănânci într-o zi obişnuită?
I.T.: Dimineaţa: primul lucru, un pahar de apă cu lămâie. Apoi o lingură de goji. Un ou, 6-7 migdale crude sau uneori mănânc un castron de rodii şi atât. Prânzul e consistent: supă sau ciorbă, un grătar (peşte, pui, curcan sau vită) salate cât mai verzi (mult pătrunjel, ceapă verde – e sezon, salată verde, rucola, ridichi, orice legume proaspete). Şi desert. Aici, din păcate, fără limite!
După 18.00, nimic! Poate doar un iaurt, uneori.

CSÎD: Găteşti? Ce anume?
I.T.: Nu prea am timp, dar atunci când suntem toţi trei împreună ne place să pregătim masa acasă. O supă sau ceva la cuptor de cele mai multe ori.

CSÎD: Când eşti la filmări ce mănânci?
I.T.: Nu mănânc. Niciodată când filmez sau înainte de filmare cu cel puţin 4 ore.

CSÎD: Câtă apă bei într-o zi? Dar cafea?
I.T.: 2 litri obligatoriu. Cafea nu beau deloc. Îmi place doar s-o miros.

CSÎD: Te simţi mai frumoasă acum decât la 20 de ani?
I.T.: Frumusetea este ceva care se întreţine! La orice vârstă. Iar eu am avut şi am grijă de asta. Dacă eşti bine pe dinăuntru se vede cu siguranţă şi afară! De asta mă îngrijesc să iubesc, să fiu iubită, să fac mişcare, să mănânc atent, să mă bucur în fiecare zi de ceva, să respir corect, să elimin cât pot ce-i urât din jur. Să-mi fac lumea mea, o lume în care, da, mă simt frumoasă!

Orice femeie se transformă după ce dă naştere unui copil. Eu am devenit un munte de răbdare, mă joc non-stop, sunt mai atentă la lucruri simple, sunt mult mai riguroasă şi mai eficientă cu timpul meu să pot acoperi totul, iubesc mai mult şi dorm mai puţin.

CSÎD: Cum îţi îngrijeşti pielea?
I.T.: De ceva timp am renunţat la creme. Folosesc doar ulei de măsline. Pentru corp, dar şi pentru faţă!

CSÎD: Dar tenul – având în vedere foloseşti machiaj atât de des şi trucuri speciale?
I.T.: Mă demachiez atent oricât de târziu ajung de la emisiune sau evenimente. Apoi curăţ bine cu apă, după care aplic ulei de măsline şi masez bine toată faţa.

CSÎD: Te machiezi şi singură? Cât de rapid? Cum arată trusa ta de cosmetice?
I.T.: Am învăţat să fac asta din lipsă de timp. Şi reuşesc destul de bine. Mi-am achiziţionat produse profesionale care mă ajută să fac un machiaj în timp record 20 minute (machiaj pentru scenă).
Am două truse. Una pentru televiziune, alta de zi cu zi.

CSÎD: Ai apelat la ajutorul medicilor esteticieni până acum? Te gândeşti în viitor?
I.T.: Până acum nu a fost cazul. Am gene bune şi încă nu sunt probleme. Voi vedea mai tarziu!

CSÎD: Care ar fi 3 cărţi ce te-au influenţat?
I.T.: Biblia ,Emil Cioran „Pe culmile disperării”, Poezia lui Nichita Stănescu.

CSÎD: Cum te relaxezi?
I.T.: Cu Tudor sau la volan când conduc fără direcţie sau când stau în curtea părinţilor mei şi mă odihnesc sub nucul din grădină.

CSÎD: De ce alimente ţi se face poftă?
I.T.: În funcţie de sezon. Spre exemplu, primăvara şi vara poftesc la tot ce-i verde. Toamna aştept strugurii şi gutuile. Dar, indiferent de anotimp tortul de ciocolată rămâne o ispită constantă!

CSÎD: Ce remedii naturale sunt nelipsite din casa ta?
I.T.: Lămâie, miere, oţet de mere, cartof, varză. Când Tudor are febră apelăm şi la aceste „leacuri”.

CSÎD: Bei ceai?
I.T.: De gălbenele, scorţişoară şi iasomie. Preferatele mele!

CSÎD: În ce proiecte eşti implicată?
I.T.: Show-ul „o dată-n viaţă” care este în anul 8 de existenţă şi ne mândrim cu asta. Mult din energia mea merge în continuare acolo. Dar, am lansat de curând o campanie numită „Eşti ROM~N!” prin care mi-am propus ca alături de partenerii mei, Image Pr şi CreArt să promovăm valori româneşti care sunt doar ale noastre. Pentru că eşti român cu numele, cu portul, cu muzica, cu dansul, cu sufletul. Semnul distinctiv al campaniei este batista cu motive tradiţionale româneşti ce poate fi personalizată cu numele fiecăruia dintre noi. Le puteţi comanda pe site-ul rheacosta.com, iar fondurile strânse vor merge către un caz social. Ne propunem să prezentăm toate aceste valori în special pentru zona tânără a publicului larg care poate nu le cunoaşte deloc. Vă mulţumesc pentru că ne sunteţi alături şi oferiţi spaţiu aici pentru mesajul nostru. De fapt, şi voi arătaţi prin asta că sunteţi români.

CSÎD: Care este reţeta unei căsnicii reuşite din punctul tău de vedere?
I.T.: Nu există reţete pentru asta! Există doar experienţe de viaţă care durează sau nu! Nimeni nu garantează nimic pe termen lung! Trăieşti şi te bucuri de partenerul tău cât se poate de mult! Noi o facem de 19 ani fără să ne gândim prea mult la timpul acesta care, nici nu ştim când a trecut. Deci, cred că e simplu: dacă e să fie, va fi!

Fotograf: Marius Bărăgan
Vestimentaţie: Adidas, Intersport, Nike, Puma, vestimentaţia personală

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Alergia la ambrozie: diagnostic și tratament