Irina Loghin, motivul pentru care a renunțat la carne, de 40 de ani

Irina Loghin, în vârstă de 81 de ani, a decis să facă o schimbare în stilul ei alimentar, după ce a avut parte de o experiență neplăcută.
  • Publicat:
Irina Loghin, motivul pentru care a renunțat la carne, de 40 de ani
Irina Loghin, motivul pentru care a renunțat la carne, de 40 de ani

În urmă cu mulți ani, Irina Loghin, în vârstă de 81 de ani, a decis să facă o schimbare în stilul ei alimentar, după ce a avut parte de o experiență neplăcută. Regina muzicii populare a decis să renunțe să mai mănânce carne în timp ce se afla într-un turneu prin țară, când a comandat o friptură de vită la un restaurant.

De ce a renunțat Irina Loghin la carne?

”Eram într-un turneu la Sibiu. Şi m-am dus la masă cu Benone şi alţi colegi… Eu sunt mare iubitoare de animale, şi eu, şi fiica mea, Irinuca. Cu tăierea porcului era un chin, fugeam de acasă, dar în turneu nu am avut ce face şi am comandat un grătar de vită. Am făcut o intoxicaţie mare… Eram pe scenă cu maestrul dirijor Ionel Budişteanu. Am început să ameţesc, să văd steluţe în faţa ochilor.

M-am dus aproape de maestrul Budişteanu şi i-am spus ”ţineţi-mă că mă prăbuşesc”… mi s-au muiat picioarele, m-au luat cu salvarea, m-au dus la spital. Se întâmpla prin ’79 şi mi-am zis, cine mai mănâncă carne de aici înainte, indiferent ce se întâmplă. De atunci am tăiat carnea de pe lista alimentelor şi toate proteinele le iau din nucă, din migdale… Să vedeţi ce preparate fac acasă cu tot felul de amestecuri din seminţe. Cartofi dulci, care nu îngraşă aşa ca cei albi, îi pun la grătar cu ulei de măsline, sunt un deliciu”, a povestit Irina Loghin la TVR 2, la emisiunea prezentată de Irina Păcurariu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan