De Revelion, Adrian Artene te invită să asculți cele mai populare melodii lăutărești cântate live de maestrul Ionel Tudorache

  • Publicat:
De Revelion, Adrian Artene te invită să asculți cele mai populare melodii lăutărești cântate live de maestrul Ionel Tudorache

Maestrul Ionel Tudorache, lăutar veritabil, ambasador de calibru al muzicii lăutărești vechi, este invitatul podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, episod special care va avea PREMIERA fix în seara de Revelion, duminică 31 decembrie, de la ora 19:00.

 

Discuția construită de cei doi domni ai cuvintelor, unul dintre ei al celor scrise, cel de-al doilea al celor cântate cântate, este o combinație perfectă de poveste și cânt care, urmărită da capo al fine, lasă în urmă bucuria istoriei împărtășite și plăcerea sunetului ascultat. Practic, cele mai bine de 40 de minute de discuții se împart echidistant între amintirile pe care le povestește cu patosul specific și momente în care artistul a interpretat cele mai cunoscute piese lăutărești și aici cunoscătorii și nu doar ei vor identifica, desigur, piese precum „Portofele, portofele”, „Căpitane de județ”, „Anii mei și tinerețea” sau „La chilia în port”.

În discuția pe care a avut-o cu Adrian Artene, Ionel Tudorache a povestit cum și-a împărțit copilăria între muzică și fotbal, dar și cum, pentru o vreme, a spus Adio muzicii pentru a lucra la strung. La rândul său idol al generațiilor de după, artistul Tudorache și-a amintit și de aceia ce i-au fost lui idoli, marii lăutari ai vremii care l-au inspirat să performeze, dar nu a uitat și de momentul în care a „refuzat” să fugă în Germania.

Fiu de artist, tatăl lui a fost Aurel Tudorache – lăutar violonist, Ionel Tudorache este considerat de specialiştii în domeniul muzical unul dintre cei mai buni interpreţi ai genului lăutăresc, un mare maestru al acordeonului. Artistul cântă de la 5 ani, însă a început cu muzica ușoară, valsuri, pentru ca abia la 15 ani să decidă că muzica lăutărească îi este drum.

Așadar, în seara de Revelion, pe 31 decembrie, începând cu ora 19:00, noul episod de podcast „Altceva cu Adrian Artene” îți oferă ocazia să asiști la un regal de muzică de poveste în care personaj principal este legenda muzicii lăutărești, Ionel Tudorache.

CONȚINUTUL MARCA „ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE” POATE FI URMĂRIT INTEGRAL PE URMĂTOARELE CANALE:

https://www.youtube.com/c/AltcevacuAdrianArtene

facebook.com/AltcevacuAdrianArtene 

instagram.com/altcevacuadrianartene

tiktok.com/@altcevacuadrianartene 

Adrian Artene – autor Gândul

 ALTCEVA de pe WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VaI1WuI5vKA5T4qiIy0d

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân