Dan Puric: „Eminescu ne-a scos din iobăgia conștiinței!” | ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE

  • Publicat:
Dan Puric: „Eminescu ne-a scos din iobăgia conștiinței!

Ziua Culturii Naționale este marcată cum se cuvine de Adrian Artene, realizatorul podcastului „Altceva cu Adrian Artene”. Într-o zi atât de specială, invitat al celui mai nou episod de podcast este un simbol al culturii naționale, actorul, eseistul, regizorul, Dan Puric.

„Frumusețile poporului român ni se dezvăluie ca un răsărit dacă știm încotro să privim! E necesar doar să deschidem ochii minții și ai inimii și să ne îndepărtăm de bezna spirituală! În apropierea Zilei Culturii Naționale, noul episod ALTCEVA arată că a fi român este o virtute și, nicidecum, un blestem! Și că românul frumos există. Nu-i o utopie! Maestrul Dan Puric consideră că trebuie să-i mulțumim lui Dumnezeu fiindcă ne-am născut în „același ghetou dimpreună cu Mihai Eminescu, Mircea Eliade, Constantin Brâncuși ori Mircea Vulcănescu. Și cu alți martiri ai neamului. Și crede, totodată, că avem datoria de a lua, măcar o scânteie, din lumina aprinsă de ei și să o împrăștiem în jurul nostru”, declară Adrian Artene.

Discuția din Adrian Artene și Dan Puric „dansează” elegant de la literatură, la religie, punând cu delicatețe, dar extrem de multă putere punctul pe „i”-ul culturii românești. Maestrul Dan Puric alege, deseori, pe parcursul discuției, să apeleze la umorul inteligent, la concluzionările amare, uneori, la acte de „dirigenție” culturală care, dacă nu ar fi exprimate, ar trebui inventate.

„Dacă Hristos trăia în lumea asta, avea trei like-uri”, spune cu un zâmbet amar în colțul gurii Maestrul Dan Puric.

DAN PURIC, despre lumânările culturii și omul frumos, un episod de podcast pe care-l poți viziona integral pe contul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”. Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de Facebook, Instagram, TikTok, dar și pe grupul de WhatsApp.

 

DAN PURIC, despre cultură și omul frumos: „Dacă Hristos trăia în lumea asta, avea trei like-uri”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân