Cum se simte Celine Dion, la un an după ce a fost diagnosticată cu sindromul omului înțepenit

Celine Dion a dezvăluit în anul 2022 că a fost diagnosticată cu sindromul omului înțepenit, o afecțiune care presupune tensionarea incontrolabilă a mușchilor.
  • Publicat:
Cum se simte Celine Dion, la un an după ce a fost diagnosticată cu sindromul omului înțepenit
Foto: profimedia

Celine Dion a dezvăluit în anul 2022 că a fost diagnosticată cu sindromul omului înțepenit, o afecțiune care presupune tensionarea incontrolabilă a mușchilor. Artista în vârstă de 55 de ani a făcut anunțul emoționant pe Instagram, printr-un video, în care le-a mărturisit fanilor motivul pentru care a fost nevoită să-și anuleze turneul european, boala rară neurologică fiind motivul din spatele acestei decizii.

„Așa cum știți, mereu am fost ca o carte deschisă și nu m-am simțit pregătită până acum să zic ceva, dar acum sunt pregătită să fac asta. De ceva vreme mă confrunt cu probleme de sănătate și a fost o provocare pentru mine să accept asta și mai ales să vorbesc despre lucrurile prin care am trecut. Recent am fost diagnosticată cu o boală neurologică rară numită sindromul omului înțepenit care afectează o persoană la un milion. Deși încă învățăm despre această afecțiune rară, știm până acum că ea e vinovată de spasmele pe care le-am avut până acum”, a spus Celine Dion.

Ce este sindromul omului înțepenit?

Sindromul omului înțepenit este considerată o boală autoimună de mișcare care afectează sistemul nervos central. Boala este caracterizată de spasme musculare intense și postură anormală. În unele cazuri, poate deveni atât de severă încât poate limita capacitatea unei persoane de a merge, scrie Institutul Național de Boli Neurologice și Accident Vascular. Femeile sunt mai predispuse la această boală comparativ cu bărbații și poate apărea între vârstele de 30 și 60 de ani, scrie Clevelend Clinic.

Încă de când a făcut anunțul, artista a fost destul de rezervată în a da detalii, dar sora ei, Claudette, a oferit recent un interviu pentru Le Journal de Montreal, menționând publicației că sora ei luptă din greu să se recupereze.

„Sincer, cred că are nevoie de odihnă. Mereu încearcă să fie cea mai puternică, cea mai mare, dar la un moment dat, inima și corpul vorbesc pentru tine. Este important”, a spus Claudette.

Sora artistei a menționat că Celine Dion este foarte dedicată recuperării.

„Avem încredere în ea. Este foarte disciplinată în tot ce face în viață”, a mai spus Claudette.

Tratamentul în sindromul omului înțepenit diferă de la un individ la altul, dar poate include și tratament medicamentos pentru a ține sub control spasmele musculare și durerile. Terapia fizică, masajele, terapia cu apă și căldură, acupunctura, toate s-au arătat opțiuni benefice pentru a trata această boală autoimună, notează Cleveland Clinic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân