Cum a aflat, de fapt, Christian Sabbagh că fiul lui are autism: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”

Prezentatorul Kanal D a făcut dezvăluiri șocante.
  • Publicat:

Invitat în cadrul emisiunii „În Oglindă”, de pe YouTube, Christian Sabbagh a vorbit despre problemele cu care s-a confruntat de când a descoperit că fiul său, Geo, are autism. Soția lui a fost cea care și-a dat seama că ceva nu era ok cu copilul. Iată declarațiile! 

Christian Sabbagh, despre diagnosticul de autism al fiului său

Prezentatorul de la Kanal D, Christian Sabbagh, a povestit cum fiul său cel mic, Geo, a fost diagnosticat cu autism. Mama lui și-a dat seama că nu vorbește, deși avea deja 3 ani.

„La 3 ani, ea (n.r.- Iulia, soția sa) a simțit că Geo nu vorbește. Și a început să se ducă la medici, la diferite controale și așa mai departe. Și i-au pus diagnosticul. Ea, o bună perioadă de timp nu mi-a zis, s-a ascuns. Intrase așa, ca într-o carapace. Eu am văzut că ceva era total schimbat în comportamentul ei. Intrase într-o depresie severă.

Înainte de operație avea 59%. Dacă ajunge la 30%, sau sub 30% (n.r. – scor, gravitatea autismului), iese din spectrul autism. De când i s-a dat acest diagnostic, noi am făcut câte zeci și mii și sute de ore de terapie. Pentru ea (n.r. – Iulia), a fost o lovitură dură, care efectiv a dărâmat-o, a pus-o la pământ. Eu am zis că e un semn. Eu când m-am angajat la Kanal D, prima campanie pe care noi am făcut-o, a fost >.

Iar eu am văzut-o ca pe un dar de la Dumnezeu.(…) Eu am primit sarcina asta, ca să fac ceva și pentru copilul meu, și pentru ceilalți. Din acest motiv m-am și expus public pentru că eu îmi rezolv problemele, dar nu pot fi rezolvate problemele altor copii.(…). Eu am ales calea asta, tocmai ca să trag un semnal de alarmă, ca să arăt ce se poate face sau ce nu se poate face, cum pot fi ajutați”, a explicat prezentatorul, în cadrul emisiunii lui Mihai Ghiță.

Micuțul a fost operat la Viena: „Progresele sunt uimitoare“

Fiul jurnalistului suferă de TSA, o tulburare de spectru autist. Christian Sabbagh și partenera lui, Iulia, au încercat diverse terapii pentru cel mic, dar fără folos. Ulterior, cei doi au ales să-l ducă pe micuț la o clinică din Viena pentru un alt tip de intervenție, un autotransplant cu celule stem. Operația a fost un succes, iar băiatul a început să vorbească la doar patru ore de la intervenție.

„Progresele sunt uimitoare. În primele ore am rămas uimit, pentru că vorbea coerent, folosea o întreagă frază. Medicii ne-au spus că era firesc, era foarte prezent efectul intervenției. Progresul se va vedea în timp, următoarea perioadă va fi una de monitorizare, pentru că, așa cum ne-au spus specialiștii, sunt posibile chiar și stagnări sau scăderi ale efectului intervenției până acesta va deveni stabil.

Nu ia acum nici tratament, doar terapiile, care vor fi în continuare extrem de importante în recuperare. După intervenție, capacitatea lui de acumulare de informații este una foarte mare și cu cât va beneficia de mai multe intervenții terapeutice, cu atât rezultatele vor fi mai rapide”, a spus prezentatorul, într-un interviu pentru Click!

Sursa foto: capturi video/ facebook

Citiți: Minune în viața lui Christian Sabbagh: Fiul său se transformă după o intervenție chirurgicală complexă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc