Cel mai cool e să colecţionezi artă!

Şi de ce v-ar mira dacă pereţii starurilor suportă şi 25 de milioane de dolari? Dacă ai conturi, bijuterii rare, imobile, în ce ai putea să-ţi mai investeşti banii? Poate într-un tablou contemporan care are şi diamante şi oase umane? Un artist britanic îl semnează şi este preferatul vedetelor de peste Ocean.
  • Publicat:

Şi de ce v-ar mira dacă pereţii starurilor suportă şi 25 de milioane de dolari? Dacă ai conturi, bijuterii rare, imobile, în ce ai putea să-ţi mai investeşti banii? Poate într-un tablou contemporan care are şi diamante şi oase umane? Un artist britanic îl semnează şi este preferatul vedetelor de peste Ocean.

Să colecţionezi obiecte de artă – iată un hobby pentru care trebuie să ai conturile cu adevărat pline. Dar la ora actuală, dacă în living nu atârnă un Picasso sau un Hirst nu faci parte din elita Hollywood-ului.

Cei doi artişti sunt preferaţii celebrităţilor de la Hollywood, iar când casele de licitaţii scot la vânzare câte o nouă piesă, sala se umple de figuri cunoscute publicului. Se ascund sub pălării sau chiar sub căşti de baseball. Poate de Picasso aţi auzit, despre Damien Hirst doar cei pasionaţi ştiu.

Acesta are 48 de ani, este originar din Anglia şi domină piaţa de artă din Vest din anii ’90. La ora actuală, este cel mai bogat artist britanic, cu o avere apreciată la 215 milioane de lire sterline. Operele lui au drept temă centrală… moartea. 

A devenit faimos cu o serie de lucrări de artă care arătau animale moarte, inclusiv vaci moarte, oi, rechini, toate disecate şi păstrate în formol. |n 2005, casa de lictaţii Sotheby’s i-a vândut o serie întreagă de lucrări pentru preţul-record de 198 de milioane de dolari.

Excentricitatea lui Damien Hirst nu se limitează doar la pictură. O piesă memorabilă din colecţia lui înfăţişează un craniu uman (real şi care datează din secolul trecut pe care sunt puse 8.601 diamante în valoare de 15.000.000 de lire sterline). Hugh Grant este englez, deci îi cumpără operele lui Damien Hirst. I-a cumpărat obiecte de artă în valoare de 40 de milioane de lire sterline, deci e practic unul dintre cei care l-au îmbogăţit pe artist.

Kylie dă 500.000 pe servicii de securitate

Kylie Minogue are o colecţie impresionată de obiecte de artă care depăşeşte 25 de piese. Poate sunt de autor, o sculptură în fildeş depăşeşte 3 milioane de dolari. Are o piesă Picasso pe care a securizat-o la cel mai înalt nivel. Numai paza tabloului o costă 500.000 de dolari anual.

Spielberg are muzeu acasă

Steven Spielberg are o colecţie de artă care depăşeşte 500 de milioane de dolari. Cei mai mulţi oameni cu siguranţă nu au văzut şi nu vor vedea niciodată o asemenea valoare. Obiectele de artă sunt expuse pe holurile reşedinţei lui Spielberg, sunt încadrate în recipiente din sticlă care nu pot fi distruse nici măcar cu gloanţe.

Practic, casa regizorului este un mare muzeu păzit de o armată de oameni. Aceste persoane practic doar supraveghează pe camere, în 3 schimburi, fiecare obiect de artă din casa regizorului. Dacă unul se îmbolnăveşte, nu e adus niciodată cineva nou, iar regizorul e informat despre starea operelor lui de artă în fiecare seară, dacă lipseşte din reşedinţa personală.

Madonna, 100 de milioane de dolari în artă

Madonna deţine o colecţie impresionantă de tablouri suprarealiste, dar şi contemporane. |l iubeşte şi ea pe Damien Hirst, care cumva a reuşit să atragă aproape toţi oamenii faimoşi de pe planetă.

 Când a depăşit miliardul de dolari, Madonna a sărbătorit prin achiziţionarea a noi opere de artă. |şi învaţă şi copiii să investească în artă şi să dea şanse tinerilor artişti, ceea ce este mai mult decât lăudabil.

Spacey are un Van Gogh

Kevin Spacey a cumpărat doar artişti care au trecut de bariera timpului. Are câteva piese de muzeu, iar cea mai preţioasă este o lucrare Van Gogh a cărei valoare pe piaţă depăşeşte 25 de milioane de dolari. 

Victoria creşte cota lui Hirst

Victoria Beckham, care iubeşte Anglia, îl iubeşte, cum se putea altfel, pe Hirst. Practic, artistul, şi dacă n-ar mai vinde nimănui, ar trăi fără probleme de pe urma familiei Beckham. Victoria expune doar piesele lui. Plăteşte sume colosale la asigurări şi tot sume colosale pentru ca operale de artă să fie imposibil de furat.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân