Brigitte Macron, secretul unei siluete de invidiat la 71 de ani. Ce alimente consumă Prima Doamnă a Franței

Brigitte Macron are o siluetă de invidiat, la cei 71 de ani ai săi. Prima Doamnă a Franței respectă cu strictețe un anumit regim alimentar, iar sportul nu lipsește din rutina sa.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Brigitte Macron, Prima Doamnă a Franței, este un adevărat exemplu al unei vieți echilibrate și sănătoase. La cei 71 de ani, aspectul său fizic demonstrează puterea unui stil de viață sănătos și echilibrat.

Dieta lui Brigitte Macron, la 71 de ani

Cu o siluetă impecabilă, evidențiată întotdeauna de cele mai elegante ținute, Brigitte Macron reușește să inspire femeile din întreaga lume. Chiar dacă relația sa cu președintele Emmanuel Macron a stârnit controverse datorită diferenței mari de vârstă, aspectul ei tânăr atrage atenția și admirația tuturor.

Contrar presupunerilor cum că ar adopta un meniu sofisticat, s-a aflat recent că dieta Primei Doamnă este minimalistă, bazată pe principii simple, dar eficiente. Bucătarul-șef al Palatului Elysée, Guillaume Gomez, a dezvăluit pentru The Sunday Telegraph că Brigitte Macron consumă zece feluri de fructe și legume în fiecare zi. Pe lângă acest regim bogat în vitamine și minerale, Brigitte Macron apreciază și fructele de mare, bogate în proteine și sărace în grăsimi.

Echipa sa de bucătari folosește ingrediente provenite din surse locale. Preparatele sunt gătite cu metode tradiționale, inclusiv în cratițe de cupru care datează de la începutul anilor 1800.

„Ne adaptăm gusturilor prezidențiale”, a explicat Guillaume Gomez.

Brigitte Macron

Cât de sănătoasă este dieta Primei Doamne

Specialiștii în nutriție recunosc beneficiile unei diete bogate în fructe și legume. Dr. Frankie Phillips, dietetician la Asociația Britanică de Dietetică, susține că aceste alimente sunt cruciale pentru prevenirea bolilor asociate cu înaintarea în vârstă, cum ar fi bolile de inimă și cancerul.

„Oamenii care consumă cinci porții de fructe și legume pe zi, sau echivalentul a 400 de grame, au un risc redus de a se îmbolnăvi de boli de inimă, cancer sau moarte prematură”, a spus dr. Frankie Phillips.

Totuși, expertul atrage atenția că nu este suficient doar să consumăm fructe și legume în cantități mari, ci și să fim conștienți de modul în care le preparăm. Consumul de smoothie-uri sau sucuri presate trebuie să fie moderat, deoarece acestea pot conține cantități mari de zaharuri libere. De asemenea, prepararea termică a unor legume, precum roșiile și ardeii, poate amplifica conținutul de antioxidanți.

„De exemplu, unul dintre antioxidanții din roșii, numit licopen, și beta carotenul din ardei, sunt mai eficienți dacă legumele sunt gătite. Fructele uscate sunt, de asemenea, o modalitate bună de a obține o porție suplimentară și sunt o sursă bună de fibre”.

Brigitte Macron nu se bazează doar pe dietă pentru a-și menține silueta și vitalitatea. Ea este o adeptă a exercițiilor fizice regulate. Prima Doamnă a Franței practică yoga și face adesea plimbări lungi.

Sursă – https://www.telegraph.co.uk/

Sursă foto – Profimedia

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc