Brigitte Bardot, cea mai sexy divă a anilor 60′! GALERIE FOTO

Brigitte Bardot, o legendă a cinematografiei, adulată în anii '50-'60 pentru senzualitatea ei exacerbată, care a ales să trăiască retrasă, însoţită de animalele ei de companie, sărbătoreşte duminică împlinirea vârstei de 80 de ani, bucurându-se de "şansa de a fi reuşit în cele două vieţi" ale sale.
  • Publicat:

Brigitte Bardot, o legendă a cinematografiei, adulată în anii ’50-’60 pentru senzualitatea ei exacerbată, care a ales să trăiască retrasă, însoţită de animalele ei de companie, sărbătoreşte duminică împlinirea vârstei de 80 de ani, bucurându-se de „şansa de a fi reuşit în cele două vieţi” ale sale.

„Prima mea viaţă mi-a permis să reuşesc într-o alta. Dacă nu aş fi fost acea Brigitte Bardot care era cunoscută în lumea întreagă, nu aş fi putut să fac niciodată nici măcar a zecea parte din ceea ce fac acum pentru binele animalelor”, a declarat fosta actriţă franceză care a contribuit la declanşarea revoluţiei sexuale într-o societate puritană, informează AFP, citat de Mediafax.

Intră în Galeria FOTO şi vezi cât de frumoasă era!

Despărţindu-se de familia ei burgheză, Brigitte Bardot a reuşit să devină celebră în cinematografie, după ce a urmat cursuri de dans. În 1956, a impresionat pe marele ecran într-un film conceput de soţul ei, cineastul Roger Vadim – „Şi Dumnezeu… a creat femeia/ Et Dieu… créa la femme”.

În acel film, actriţa dansează şi execută un număr de mambo febril, pasional şi sugestiv, permiţând fustei sale lungi să se deschidă până la nivelul taliei. Acea scenă a generat un scandal uriaş în epocă, iar filmul a fost interzis în Statele Unite şi în alte câteva ţări.

Totuşi, filmul a permis crearea unei legende, iar Brigitte Bardot (cunoscută şi sub apelativul „B.B.”, după iniţialele sale), din ce în ce mai imitată de femei, a fost desemnată la acea vreme cea mai frumoasă femeie din lume.

Actriţa franceză, cu un chip angelic, un zâmbet legendar şi un trup de femeie fatală, a devenit fantasma multor bărbaţi, dar şi ţinta asociaţiilor de moralişti, care vedeau în ea un pericol mult mai mare decât cel generat de simpla etichetă de „sex-simbol”.

În schimb, romanciera Simone de Beauvoir era subjugată. „Merge în picioarele goale, refuză ţinutele elegante, bijuteriile, parfumurile, machiajul, toate acele artificii (…) Face ceea ce îi place şi acest lucru este tulburător”, scria ea.

Urmărită de „hoarde” de fotografi care îi pândeau cele mai mici gesturi, „scandaloasa B.B.”, care a avut mai multe tentative de suicid de-a lungul existenţei sale, şi-a pierdut atunci orice şansă de a avea o viaţă privată.

Devine tot mai afectată de luminile reflectoarelor, naşte un fiu pe care nu şi-l dorea, îşi multiplică scandalurile în care era implicată, ca şi numărul soţilor (patru în total) şi al aventurilor amoroase.

Celebră este aventura ei cu cântăreţul Serge Gainsbourg, care a creat pentru ea câteva refrene celebre.

Generează noi controverse atunci când a acceptat invitaţia generalului De Gaulle şi a venit la Palatul Elysée în pantaloni şi haină cu epoleţi, în condiţiile în care doar fustele şi rochiile erau autorizate pentru femei. Generalul a fost încântat, dar soţia lui a fost furioasă.

De fapt, B.B. afişa în viaţa ei aceeaşi libertate ca a personajului interpretat pe marele ecran, „o fată a epocii sale, care s-a înstrăinat de orice sentiment de culpabilitate, de orice tabu impus de societate”, potrivit unei declaraţii făcute de Roger Vadim.

Născută pe 28 septembrie 1934, Brigitte Bardot a jucat în peste 50 de filme, dintre care multe lipsite de valoare, dar şi în câteva capodopere, precum „En cas de malheur”, de Claude Autant-Lara şi „Dispreţul/ Le Mépris”, de Jean-Luc Godard.

Obosită de glorie, a pus brusc capăt carierei sale cinematografice în 1973, pentru a se dedica animalelor, după ce a văzut un reportaj despre vânătoarea de foci.

De atunci locuieşte în sudul Franţei, făcând naveta între proprietatea sa „La Madrague” din Saint-Tropez, un liniştit sat de pescari devenit parţial din cauza ei un loc la modă frecventat de celebrităţi, şi Franţa profundă, unde deţine o a doua reşedinţă, la distanţă de privirile indiscrete, în Lagarrigue.

Acolo, Brigitte Bardot primeşte multe animale pierdute şi abandonate şi îşi înfiinţează în 1986 propria fundaţie. „Nu mă întâlnesc cu nimeni sau aproape cu nimeni. Şi nu merg la coafor”, declara ea.

„Sunt însă combativă. Nu trebuie să fii pasiv în viaţă. Trebuie să serveşti unui scop!”, a adăugat actriţa.

Printre obiectivele ei prioritare se află cauze diverse, precum abolirea sacrificărilor ritualice, închiderea abatoarelor pentru cai şi protejarea elefanţilor din Africa.

Odată cu înaintarea în vârstă, rebela secolului al XX-lea a îmbrăţişat tezele promovate de extrema dreaptă şi s-a împrietenit cu Marine Le Pen, preşedinta partidului Frontul Naţional din Franţa, pe care a susţinut-o în campania prezidenţială din 2012.

Declaraţiile ei despre homosexuali, musulmani şi imigraţie i-au adus cinci condamnări pentru incitare la ură rasială. Imaginea fostei actriţe a devenit dintr-o dată „şifonată”, recunosc unii dintre biografii ei, care au publicat de-a lungul anilor numeroase cărţi despre B.B., considerată simbolul unei întregi generaţii.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân