Boala rară cu care se confruntă Mircea Badea: este incurabilă!

  • Publicat:
Boala rară cu care se confruntă Mircea Badea: este incurabilă!
Sursa foto: instagram

Pe Mircea Badea îl știe toată lumea ca fiind o fire energică, sportivă și mai mereu cu zâmbetul pe buze și voia bună la purtător. Însă în pofida acestor aspecte, prezentatorul TV ascunde un adevărat chin: suferă de o boală celiacă, adică are intoleranță la gluten.

Boală gravă cu care a fost diagnosticat Mircea Badea

Boala celiacă este o afecțiune al cărei diagnostic se pune foarte greu. Poate fi genetică, dar există și alți factori de risc care o pot declanșa. Sunt persoane care pot avea simptome intestinale intense cum ar fi diaree, dureri de burtă, oboseală, stare de slăbiciune, balonare, chiar și greață. Dar sunt și oameni care nu au manifestări de acest tip. În schimb apar probleme pe intestin.

Citește și: Cum îți dai seama că ai intoleranță la gluten. Semne că ai putea avea boală celiacă

Realizatorul emisiunii În gura presei” a aflat că de această boală serioasă grație profesorului Gheorghe Mencinicopschi: “Domnul Mencinicopschi a scris o carte despre boală celiacă. E o boală nasoală. O boală destul de rară, dar nu atât de rară după cum ai putea crede după denumirea exotică. Se depistează rar. Constați că se întâmplă lucruri cu tine, dar nu știi de ce”, a ținut să precizeze Mircea Badea.

Citește și: 10 semne care îţi spun că ai intoleranţă la gluten

Intoleranța la gluten: de ce poate fi periculoasă această afecțiune?

Conform specialiștilor, cei care au intoleranță la gluten, deseori regăsit în făina cu care se face pâinea, sunt predispuși genetic să declanșeze un răspuns imunitar autodistructiv atunci când o componentă a glutenului numită gliadină pătrunde în mucoasa intestinală și declanșează celule inflamatorii în țesutul de dedesubt.

Deși aparent această afecțiune nu este periculoasă, de cele mai multe ori poate aduce după sine și alte afecțiuni, precum: anemie, osteoporoză, dar și riscul de a dezvolta alte boli autoimune, precum și o serie de malignități, cum ar fi limfom, cancer esofagian sau cancer de colon.

Citește și: Boală celiacă, confundată adesea cu anemia

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân