Boala de care suferă Corina Dănilă. Prezentatoarea a neglijat-o ani de zile: „Se declanşează pe fond emoţional”

Prezentatoarea tv se confruntă cu o afecțiune autoimună. 
  • Publicat:

Corina Dănilă, în vârstă de 52 de ani, a vorbit deschis despre problema de sănătate cu care se confruntă de ceva timp. Prezentatoarea de la TVR suferă de vitiligo, o afecțiune a pielii care se manifestă prin distrugerea celulelor responsabile de culoarea pielii.

Boala de care suferă Corina Dănilă

Corina Dănilă a fost diagnosticată cu o boală cronică rară. Prezentatoarea tv a dezvăluit public că afecțiunea cu care se confruntă se numește vitiligo. Doctorii i-au recomandat deja un tratament, însă nu se va putea vindeca niciodată. Corina Dănilă a explicat că totul s-a declanșat pe fond emoțional.

Corina Dănilă are vitiligo, o afecțiune dermatologică

„Nu am ascuns că am avut probleme legate de coloană, de articulaţii, odată cu luarea în greutate. Și că am urmat un program de good life, sub îndrumarea unor specialişti în nutriţie, psihologie, kinetoterapie, fizioterapie. Încerc să păstrez această nouă modalitate de a trăi sănătos. Urmez în prezent terapia cu oxigen hiperbar (HBOT). Pentru că oxigenul respirat difuzează din capilare în ţesuturi şi ajunge în zonele slab perfuzate, ajutându-mă la ameliorarea durerilor de coloană şi articulaţii.

Citește și: Vedete internaționale care suferă de vitiligo, afecțiunea care duce la depigmentarea pielii

Tot voi aţi sesizat, la un moment dat, petele de pe mâinile mele şi v-aţi întrebat dacă sufăr de vreo boală anume. Da, e vorba despre vitiligo, o afecţiune dermatologică auto-imună. Se declanşează pe fond emoţional, în condiţii de slăbire a sistemului imunitar şi pe care o duci toată viaţa. Petele albe de pe mâini sunt vizibile mai ales în sezonul cald, când mă bronzez.

Din respect pentru publicul spectator şi telespectator, folosesc machiaj şi pe faţă şi pe mâini, atât la teatru cât şi la televiziune. Pentru ca omul să fie atent la ce fac şi la ce transmit, nu la petele mele de pe mâini. Încerc, de ceva vreme, să ţin sub control evoluţia şi să ameliorez efectele, cu ajutorul fototerapiei cu ultraviolete, sub atenta îndrumare a unui medic. Deci, toate cele cu care m-am confruntat şi mă confrunt încă, fac parte din viaţă şi încerc să le fac faţă atât cât pot şi cum pot”, a declarat vedeta pentru Click! 

Citește și: Antihistaminicele pe înțelesul tuturor. Ce luăm când avem alergii

Sursa foto: Facebook&Instagram Corina Dănilă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân