Analia Selis: în formă maximă la 41 de ani cu CrossFit

Analia Selis, artista argentiniană stabilită în România se menţine în formă cu Crossfit un antrenament complex (gimnastica, halterofilie, înot şi alergat).
  • Publicat:
Analia Selis: în formă maximă la 41 de ani cu CrossFit
Analia Selis în Tango Simfonic II la Sala Radio, foto Ionuţ Paraschiv

Ritmuri de tango, parfum de Argentina, sonoritatea inedită a bandoneón-ului şi vocea Analiei Selis toate acestea au fost ”ingredientele” unui  concert senzaţional de Tango Simfonic, găzduit de Sala Radio din Capitală intitulat  ”Milonga de mis amores”. Am stat de vorbă cu Analia care la sfârşitul lunii aprilie va împlini 42 de ani despre experienţa ei ca şi cântăreaţă de tango, antrenamentele sportive ce o menţin în formă şi alimentaţia pe care o are înainte de un concert de o asemenea anvergură.

Analia Selis a avut o companie de zile mari Orchestra de Cameră Radio, dirijată de Jozsef Horvath, talentatul bandoneonist argentinian Omar Massa şi a pianistul şi compozitorul Julian Caeiro, cel care a semnat şi aranjamentele muzicale, sosit special din Argentina. Am descoperit o Analia în formă maximă, o Analia frumoasă, graţioasă, un profesor blând de istorie a tango-ului. Ea a purtat două rochii superbe (una argintiu-aurie lungă şi una verde semnate Silvia Şerban), o coafură simplă. Din orice unghi al Sălii Radio o priveai arăta perfect. Şi transmitea emoţie. Şi nu mai voiai să se termine momentul.

Analia Selis, Tango Simfonic II la Sala Radio din Bucureşti altături de Orchestra De Cameră Radio dirijată de Jozsef Horvath


Repertoriul concertului a inclus creaţiile unor compozitori de tango celebri, precum Astor Piazzolla, Carlos Gardel,  Anibal Troilo, Mariano Mores, Sebastian Piana, însă surprizele serii au constat în câteva tango-uri interbelice româneşti. Iată câtă muncă se ascunde în spatele unui asemenea proiect (Tango Simfonic are reprezentaţii pe diverse scene din România dar şi în Elveţia şi Lituania)

2 ore de spectacol pe scenă, 1 an şi jumătate de pregătiri

CSÎD: Spectacolul tău ”Tango simfonic” este un vis muzical. Cât timp a durat pregătirea lui?
Analia Selis:
Mulţumesc pentru compliment. Pregătirea este de aproximativ un an şi jumătate. Începe cu alegerea de repertoriu, alegerea persoanei care va face aranjamente şi în momentul în care aceste două aspecte au fost  stabilite a urmat un an de studiu zilnic şi de pregătire fizică. 

CSÎD: Tu eşti un ambasador de nădejde al culturii argentiniene în lume. La fel ca şi tangoul. Ce alte simboluri mai are Argentina?
Analia Selis:
Folclorul din nordul Argentinei, de unde eu vin, yerba mate (ceaiul tradiţional argentinian), Eva Peron, fotbalul, grătarul nostru de carne de vacă. Acestea sunt unele dintre cele mai cunoscute în lume.

CSÎD: Te-ai vedea într-un musical în rolul Evitei Peron?
Analia Selis:
Nu.

Analia Selis a interpretat  şi tangouri interbelice româneşti

CSÎD: Ce ai defini pe scurt stilul de viaţă al argentinienilor?
Analia Selis:
În general, veselie, stare de relaxare. În contrast cu problemele imense pe care le are Argentina de mult timp, oamenii nu îşi pierd bucuria de a trăi viaţa relaxaţi.

Analia Selis – proteine animale şi proteine vegetale înainte de spectacol

CSÎD: În ce constă alimentaţia ta înainte şi după un asemenea spectacol?
Analia Selis:
Nu mănânc dulciuri, făină şi nici grăsimi. Mănânc proteină multă din carne, ou şi legume. Nu beau alcool şi nici băuturi acidulate. În schimb, aleg o cantitate mare de apă şi ceai.

Crossfit – antrenamentul care i se potriveşte Analiei Selis

CSÎD: Arăţi extraordinar. Cum te menţii în formă? Ce sporturi practici?
Analia Selis:
Mulţumesc! Luna viitoare fac 42 de ani şi mă simt mai bine decât la 20. De 4 ani fac CrossFit. CrossFit mi-a schimbat viaţa în bine, 100%, am devenit sportivă şi acum nu pot să trăiesc fără să fac sport. Pentru cei care nu cunosc, CrossFit este un sport care combină gimnastica, halterofilie, înot şi alergat. Iar pentru asta îţi trebuie şi mobilitate şi echilibru.

Analia Selis alături de bandoneonistul Omar Massa, dirijorul Jozsef Horvath şi de pianistul şi compozitorul Julian Caeiro

FOTOGRAFII de IONUŢ PARASCHIV

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân