Alec Baldwin, luptă tăcută cu tulburarea obsesiv-compulsivă

Actorul în vârstă de 63 de ani a dezvăluit recent în ultimul episod al podcastului What's One More, că suferă de tulburarea obsesiv-compulsivă.
  • Publicat:
Alec Baldwin, luptă tăcută cu tulburarea obsesiv-compulsivă
Foto: shutterstock

Alec Baldwin mărturisește că se confruntă cu OCD- Tulburarea obsesiv-compulsivă. Actorul în vârstă de 63 de ani a dezvăluit recent în ultimul episod al podcastului What’s One More, găzduit de soția sa Hilaria Baldwin, că simptomele sale de OCD s-au agravat în ultimii ani.

Nu este singurul care se luptă cu tulburarea obsesiv-compulsivă

Stând de vorbă cu Howie Mandel, care de asemenea suferă de această tulburare alături de anxietate și depresie, la fel și soția lui, Baldwin i-a mulțumit juratului de la America’s Got Talent pentru că a vorbit deschis despre această boală.

”OCD este ceva cu care personal mă confrunt”, spune Alec. „Sunt recunoscător că Howie s-a deschis într-un moment în care puține persoane vorbesc despre asta public, ba mai mult există un stigmat despre OCD și sănătatea mentală în ziua de azi. Prin empatie, înțelegere și bunătate unul față de celălalt putem îndepărta acest stigmat și putem aduce o schimbare”, a continuat actorul.

Alec l-a întrebat pe Howie despre originile tulburării sale, juratul menționând că esre vorba despre germafobie, iar această tulburare creează gânduri intruzive, imposibil de ignorat și care se manifestă similar tulburării obsesiv compulsive. Mai exact, simte nevoia să se spele în mod repetat pe mâini și să verifice constant dacă ușile sunt încuiate. Hilaria Baldwin, în vârstă de 37 de ani, mărturisește și ea că OCD-ul a devenit o problemă „destul de personală” pentru ea și soțul ei, „pentru că am început să învățăm foarte multe despre această tulburare în ultimii ani”.

În urma acestui episod, Hilaria i-a mulțumit actorului Alec Baldwin pentru că a împărtășit experiența sa cu OCD-ul.

”După ce am vorbit deschis cu tine despre avorturile spontane pe care le-am avut, am învățat putere vindecării și că nu sunt singură în asta. Sunt mândră de tine pentru că ai avut curajul să faci același lucru și să vorbești despre lupta pe care o duci cu această tulburare. În urma acestei deschideri oferi altora oportunitatea de a înțelege mai bine, de a ne sprijini, de a-i inspira pe ceilalți”, a scris soția actorului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”