Ai nevoie de o pauza?

Se intampla uneori sa iti doresti sa nu mai vezi pe nimeni, nu mai suporti prezenta nimanui si vrei doar sa fii cateva clipe singura. Nu iti face probleme. Este un lucru absolut normal si este cauzat de viata moderna care ne "obliga" sa interactionam cu t
  • Publicat:
Ai nevoie de o pauza?
Ai nevoie de o pauza?

In aceste vremuri, comunicarea a devenit esentiala. Comunicam din ce in ce mai des cu tot mai multi oameni. Tehnologia are un rol important in aceasta evolutie a interactiunii cu ceilalti. Daca nu socializam cu prietenii, dam telefoane peste telefoane sau mailuri. O agitatie continua de care avem nevoie dar care in acelasi timp este istovitoare. Se intampla ca uneori sa te saturi de agitatia continua si ceea ce iti doresti este doar sa iti petreci ceva timp singura. Pana la urma, totul se reduce problema identitatii.

O oglinda a propriei persoane
Oamenii sunt fiinte sociale. Aflam cine suntem prin intermediul relatiilor pe care le avem. Felul in care ne vedem pe noi insine este intarit in fiecare de zi de relatiile cu alte persoane. Ne vedem propria persoana ca intr-o oglinda in reactiile celor din jur. Esti o buna gospodina, o prietena cam lenesa si o iubita intelegatoare. Stii cine esti pentru ca ti se spune. O persoana poate fi foarte repede dezorientata daca ii sunt luate toate reperele, iar cele mai importante repere sunt relatiile sociale. In trecut, lumea fiecaruia era mai mica. Dar acum, odata cu dezvoltarea mijloacelor de comunicare, universul fiecaruia nu se reduce numai la familie, cativa prieteni si vecini prin intermediul carora sa ne reflectam imaginea de sine. Reteau de persoane cu care interactionam s-a marit si din aceasta cauza propria imagine reflectata poate fi confuza.

Numeroasele relatii sociale pe care le avem se comporta asemenea unui glob disco cu zeci de oglinzi, fiecare oglinda in parte reflectand altceva in functie de modul in care persoana cu care interactionezi te vede. Din aceasta cauza, propria identitate se poate schimba si poate deveni confuza. Trimitem e-mailuri si vorbim la telefon in incercarea de a socializa cat mai mult si de a avea constant relatii cu cei din jur. Investim tot mai multi bani in haine care sa spuna ceva despre propria persoana si incercam sa ne schimbam aspectul pentru a arata in modul impus de societate. Toate acestea ne pot influenta identitatea.

Care este solutia?
Ramai in centru. Ceea ce trebuie sa faci pentru ca propria identitate sa nu fie afectata de numeroasele relatii sociale este sa realizezi ceea ce te defineste ca persoana. Care sunt interesele, abilitatile si calitatile care vrei sa te defineasca pe tine cu adevarat ca persoana. Nu cauta sa afli din relatiile cu diverse persoane cine esti. Afla singura cine esti cu adevarat petrecand mai mult timp alaturi de persoanele foarte importante pentru tine. Este posibil sa iti gasesti linistea daca petreci cateva momente singura, ai nevoie doar de rabdare.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Pasti fericit!
Pasti fericit!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân