Frankfurt – obiective turistice pe care trebuie să le bifezi!

În ultima perioadă, observ că din ce în ce mai greu mă poate impresiona ceva. Ceea ce mă duce cu gândul la maturizare şi obiectivitate, deşi endorfinele se eliberează mult mai greu. Deci cu atât mai aprigă mi-a fost căutarea de hot-spots în Frankfurt.
  • Publicat:

În ultima perioadă, observ că din ce în ce mai greu mă poate impresiona ceva.

Ceea ce mă duce cu gândul la maturizare şi obiectivitate, deşi endorfinele se eliberează mult mai greu.

Deci cu atât mai aprigă mi-a fost căutarea de hot-spots în Frankfurt.

Oraşul este cunoscut pentru zgârie nori, celebrul aeroport şi pentru shopping, aş adăuga eu.

Am putea spune că este mai mult o destinaţie pentru oamenii de afaceri, decât pentru turişti. Însă, dacă se întâmplă să poposiţi aici iată câteva sfaturi utile.

Nu este una dintre acele destinaţii unde este suficient să ieşi din hotel ca să înceapă călătoria. Eu am încercat să mă rătăcesc pe străzi şi străduţe, fac asta în toate destinaţiile în care merg şi de fiecare îmi apare în cale un locşor extraordinar, vreo piaţetă veche ori un magazinaş plin de comori. Recunosc, că aici nu mi s-a întâmpat asta, aşa că este bine să vă documentaţi înainte de călătorie.

Cel mai mult mi-a plăcut la înălţime. Aşa că pentru 6,5 euro/persoană puteţi savura apusul de pe acoperişul unui zgârie nori, Maintower, Neue Mainzer Straße 52-58. Puteţi continua seara tot la înălţime, aproape de acest turn la 22nd Bar & Lounge, INNSIDE Frankfurt Eurotheum, Neue Mainzer Straße 66-68. Băuturile sunt destul de scumpe, un pahar de vin costă în jur de 15 euro, însă priveliştea şi muzica live – pian – fac toţi banii.

Pentru că tot sunteţi în zonă, un spectacol la Opera din Frankfurt cu siguranţă este o experienţă inedită. Vara, sunt între 25 şi 35 de grade C, deci o vreme perfectă pentru plimbare de-a lungul râului Main. Este o cale bună şi eficientă şi pentru a da jos caloriile. Mâncarea nemţilor este bogată în calorii. Mai ales că te îmbie peste tot cu covrigi uriaşi şi zeci de feluri de cârnaţi la grătar. Puteţi închiria biciclete.

Dacă este foarte cald afară pentru gusturile dumneavoastră, ce aţi fi să mergeţi la un meci de hochei? Puteţi şi patina. Am Bornheimer Hang 4 (U-Bahn line 7).

Dacă zgârie norii intercalaţi printre clădiri istorice vă sufocă, puteţi merge la pădure (Stadwald) – în sudul oraşului. Se întâmplă 48 kilometri pătraţi. Din centru puteţi ajunge cu tramvaiul 12, 19, 20, 21.

Pentru înot, localnicii vă recomandă Titus-Thermen sau Rebstockbad. Iubitorii muntelui pot lua un tren din gara centrală către Konigsstein apoi autobuzul către ParkStraße. Ţinta este muntele Feldberg.

Dacă vă este dor de Amsterdam, trebuie să ştiţi că există şi aici un Cartier Roşu.

După atâtea plimbări, un pahar de cidru “Apfelwein” vă ajută să vă recăpătaţi vigoarea. Dulciurile sunt apetisante, de asemenea.

Ultimele recomandări, dar nu cele din urmă sunt pentru shopping. Unele dintre cele mai frumoase piese din garderoba mea le-am achiziţionat din Frankfurt. Nu trebuie decât să reţineţi numele “Zeil” – aşa se numeşte strada principală de shopping. Pentru o plimbare în lumea luxului căutaţi Goethestraße. Nu ocoliţi magazinele cu piese vintage sau second hand. Garantat găsiţi comori.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”