Tu ce alegi într-o relație: pasiunea sau siguranța?

  • Publicat:
Tu ce alegi într-o relație: pasiunea sau siguranța?

Ce e mai important într-o relație: pasiunea sau siguranța? Esther Perel spunea în cartea sa “Inteligența erotică” faptul că siguranța și pasiunea pot coexista, însă doar dacă avem grijă să păstrăm vie flacăra dorinței. În mod normal, într-o relație, dorința se stinge atunci când intervine siguranța. Și aici apare arta de a menține o relație de lungă durată: să menții dorința vie. Însă ce ne facem dacă suntem într-o relație sigură și liniștită, dar fără pasiune și ne pierdem capul după o persoană sexy și plină de pasiune? Renunțăm la adevăratul partener de viață pentru o persoană sexy, alături de care să putem avea parte de aventură și pasiune? Iată ce recomandă specialiștii!

Studiile arată că nu evaluăm corect calitățile partenerului

 

Nu numai că subevaluăm calitățile care contează pentru relațiile pe termen lung, dar le supraevaluăm pe cele irelevante. Oamenii tind să se fixeze asupra anumitor caracteristici superficiale și ignoră factorii mult mai importanți care sunt corelați cu fericirea relației pe termen lung. Calitățile superficiale, cum ar fi aspectul și banii, contează mai puțin pentru succesul relației pe termen lung decât cred oamenii, deoarece dorința se estompează și oamenii se adaptează circumstanțelor. Ceea ce va dăinui mereu, este calitatea relației.

 

Ce contează cu adevărat într-o relație: pasiunea sau siguranța?

Ceea ce contează cu adevărat este modalitatea în care ne simțim atunci când suntem alături de partenerul nostru. Statisticile arată că femeile tind să intre în relații cu bărbații alături de care se simt în siguranță. Însă ce ne face să ne simțim cu adevărat în siguranță? Loialitatea, onestitatea și iubirea, nicidecum aventurile pasionale!

Desigur că și aspectul fizic joacă un rol de important atunci când vine vorba de alegerea partenerului, însă rolul acestuia începe să pălească ușor-ușor în fața punctelor cu adevărat relevante. Din păcate, cei mai mulți dintre noi tindem să subestimăm calitățile cu adevărat importante și să le supraestimăm pe cele mai puțin importante sau chiar irelevante. De câte ori nu ați auzit femei care nu doreau să se căsătorească cu bărbatul pe care îl iubeau, din cauză că nu câștiga mult la locul de muncă, făcând ulterior compromisul de a se așeza la casa lor alături de un bărbat care nu le-a câștigat iubirea, dar pe care îl investesc cu rolul de „protector”? Sau… de câte ori nu ați auzit despre bărbați care au preferat să fie alături de femeia sexy, dar deloc amuzantă și mai puțin inteligentă, în loc să rămână alături de cea pe care o iubeau cu adevărat, dar care nu arăta la fel de bine, poate?

 

Pentru a ști ce fel de relație vrei, află ce tip de partener de te face fericit

Din păcate, ne dăm seama de ceea ce contează cu adevărat când poate fi deja prea târziu, iar specialiștii recomandă să încercăm să ne cunoaștem și să aflăm ce tip de partenere ne-ar face fericiți pentru a-l căuta pe acela.

Ce căutăm atunci când ne gândim la un partener de viață? Simplu: un om care să ne fie alături, care să își dorească să își construiască viața lângă noi; un om în care să putem avea încredere și un om pe care să îl iubim și care să ne iubească! Așa că, data viitoare când ești în impas și nu știi dacă să alegi pasiunea sau siguranța, specialiștii recomandă să te gândești la partenerul care îți va fi alături pe termen lung. Asta nu înseamnă că nu poți avea o relație în care să te simți în siguranță, dar unde să poți să reaprinzi flacăra dorinței, măcar din când în când!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân