Te-ai îndrăgostit? Iată ce greșeli să eviți! Mulți le fac!

Chiar dacă ești într-o relație de dragoste, tu ești responsabil(ă) să fii bine în pielea ta. O relație bună se construiește ușor când fiecare dintre parteneri se simte bine în pielea lui.
  • Publicat:
Te-ai îndrăgostit? Iată ce greșeli să eviți! Mulți le fac!
Nu controla partenerul dacă vrei ca relația să funcționeze pe termen lung, foto: Shutterstock

Primăvara se numără… florile! Dar și îndrăgostiții, oare? Pe măsură soarele ne luminează tot mai mult cu căldura lui, suntem tot mai mult afară, în mijlocul naturii. Și pare că suntem mai dispuși și să ne îndrăgostim. Însă, nu există dovezi științifice în acest sens, după cum notează ce la la Tk.de. Orice anotimp este potrivit să te îndrăgostești. Mai important însă cum gestionezi însă sentimentele în favoarea ta și cum să te bucuri tot mai mult timp de o relație înfloritoare.

O relație înfloritoare între două persoane este un cumul de sentimente sănătoase, comunicare deschisă, empatie. Mai pe românește, o relație necesită efort constant din partea ambilor parteneri. Și deschidere. Prea multe așteptări, prea multă presiune, prea puțină empatie pentru și de la partener sunt greșeli ce vor duce la deteriorarea relației pe termen lung.

Tu comunici deschis cu partenerul tău?

Specialiștii în relații atrag atenția că pe lângă atracția fizică, atracția intelectuală, comunicarea joacă un rol cheie în succesul unei relații. Este important să îți exprimi gândurile, sentimentele și preocupările cu partenerul tău și, de asemenea, să asculți activ ceea ce are de spus. Însă fără a fi în rolul victimei, atenție! Fiecare om este responsabil pentru propria fericire și nu partenerul său trebuie să fie însărcinat cu starea de bine a sa.

Mici gesturi făcute zilnic clădesc încrederea în partener

De asemenea, pe lângă comunicare care trebuie făcută cu blândețe, dar fermitate încă de la primele interacțiuni este importantă și încrederea. Încrederea se construiește în timp, însă la baza ei nu stau doar gesturi mărețe. Din contră, la temelia încrederii în cuplu sunt gesturi mărunte: să suni la ora la care ai promis chiar dacă este un telefon de 20 de secunde. Să anunți din timp când nu mai poți onora ceea ce ai promis. Să faci mici gesturi ce îi produc bucurie și îi dau celuilalt sentimentul că îți pasă (de exemplu, îi aduci o sticlă de apă la întâlnirea în parc, îi gătești ceva ce îi este pe plac).

Ai încredere în tine? Atunci ai încredere și în partener!

Chiar dacă partenerul tău este curtat de mai multe persoane, nu lasă acest aspect să îți știrbească încrederea în el. Din contră, cultivă încrederea în propria persoană și nu te concentra să îi analizezi mesajele din telefon. Oricine își dorește un/o parteneră relaxată. Nu pune presiune inutilă pe partener. Dacă apar nemulțumiri la job, în viața socială poți vorbi despre acestea cu partenerul tău. Însă nu aștepta să ți le și rezolve. Este de datoria fiecăruia să aibă un bun management al propriei vieți.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân