Relațiile de iubire post pandemie

Relațiile de iubire post pandemie vor fi mult mai minimaliste, spun psihologii specializați în consilierea de cuplu.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Relațiile de iubire post pandemie

COVID-19 a lăsat mulți oameni fără parteneri de cuplu și, ca rezultat, experții în matrimoniale prevăd un „tsunami” în relațiile de iubire post pandemie, odată cu ridicarea restricțiilor. La urma urmei, oamenii au avut suficient timp pentru a reflecta asupra priorităților lor și s-au săturat de izolarea socială. Dar, pentru că pandemia a făcut ca mulți oameni să fie atenți la contactele inutile din viețile lor, celibatarii vor adopta probabil o abordare minimalistă, spun specialiștii. 

 

Ce se va întâmpla post pandemie

 

Erika Kaplan, vicepreședinte membru al Three Match Rule Matchmaking spune că oamenii au înțeles acum ce înseamnă să fii cu adevărat singur. Și cu toate acestea, deși se vor ridica restricțiile, oamenii vor deveni mai selectivi. Pentru mulți oameni, poate părea de bun simț să reducă numărul de parteneri cu care ies în timpul unei pandemii. Pentru psihologii evoluționisti, aceasta este o reacție a „sistemului imunitar comportamental” – un set inconștient de comportamente care ne protejează în fața unei amenințări cu boli infecțioase.

 

Vaccinul, pașaportul spre relațiile de iubire post pandemie

Un studiu pre-COVID desfășurat la Universitatea McGill din Montreal a constatat că persoanele care s-au simțit cel mai vulnerabile la boli au prezentat niveluri mai scăzute de interes în viața socială, indiferent cât de căutate erau. Există alte modificări evidente care au apărut în timpul pandemiei. De exemplu, Kaplan constată că oamenii care gândesc „Sunt vaccinat și sunt gata de aventură!” caută la rândul lor tot parteneri vaccinați. Pentru că oamenii vor pe cineva care să împărtășească valorile lor și aprecierea pentru libertatea care vine odată cu vaccinarea. Prin urmare, relațiile de iubire post pandemie vor avea mare legătură cu vaccinul anti COVID.

Specialiștii în relații spun că vom vedea o mulțime de fluctuații ale relațiilor: unii oameni au rămas în relațiile lor pentru că aveau nevoie de cineva pe care să se bazeze în perioada de izolare. Acum, că lucrurile se schimbă, opțiunile oamenilor se vor schimba și ele. În timpul pandemiei, oamenii au fost obligați să-și reducă din activități, să renunțe la petreceri sau alte plăceri ale vieții și să facă bilanțul a ceea ce era cu adevărat important pentru ei. Acum, că în sfârșit reușim să ne ridicăm cât de cât după mai bine de un an de chin, mentalitățile și nevoile noastre încep să se schimbe, așa că… să ne pregătim psihic pentru ce va urma!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”