Pauza în relație: bună sau nu?

Ajută în vreun fel pauza în relație să îmbunătățească chimia dintre parteneri? Iată când este dăunătoare și cum o poți folosi pentru a-ți salva relația.
  • Publicat:
Pauza în relație: bună sau nu?
Pauza în relație: bună sau nu?

Am întâlnit de multe ori cupluri care s-au gândit să ia o pauză în relație, dar chiar funcționează? Ajută în vreun fel pauza în relație să îmbunătățească chimia dintre parteneri? Într-o relație pot apărea semne ale incompatibilității, imaturității sau a controlului impulsiv. Cel mai bun mod pentru a depăși aceste lucru este vizita la terapeut. De multe ori, separarea temporară nu înseamnă sfârșitul relației de cuplu.

Când este ”pauza în relație” o idee rea?

De cele mai multe ori suntem tentați să-i cerem o pauză partenerului din motive greșite. Există cupluri care se folosesc de această tehnică pentru a se răzbuna, pentru a-și face partenerul să sufere, de teamă sau pentru a-și abandona partenerul la nervi. În felul acesta, niciodată u se va ajunge în relație la îmbunătățirea comunicării, identificarea factorilor declanșatori sau reducerea tensiunilor. Totodată, există persoane care au nevoie de pauza în relație pentru că nu au curajul să-și părăsească partenerul, iar emoțional vorbind acesta este echivalentul amutării unui braț începând cu fiecare deget în parte. Tot ce se întâmplă este să se prelungească durerea și suferința.

În alte cazuri, partenerii aleg pauza în relație pentru că vor să testeze apele și să iasă și cu alte persoane, ceea ce este ridicol, pentru că odată întors la persoana lângă care ai petrecut ani de relație, nu o vei mai face cu același entuziasm. Endorfinele, serotonina și adrenalina încurajează în acest fel încețoșarea judecății tale.

Poate ajuta pauza în relație partenerii de cuplu?

În relațiile proaspăt clădite nu este indicată această practică pentru că setează un precedent de a fugi din relație atunci când lucrurile merg prost. Cu toate astea, există câteva situații în care pauza în relație poare fi de ajutor, în special în relațiile pe termen lung. De exemplu, dacă partenerii simt că au ajuns în punctul în care vor să încheie relația, mai ales dacă sunt certuri continue în casă, este ideal să ia decizia de a schimba acest mediu stresant, pentru că pot avea o imagine de ansamblu și pot ajunge la luarea unei decizii. Dar și în aceste situații, partenerii trebuie să depună efort: fie să își ofere timp pentru a înțelege ce se întâmplă în relație, fie pentru a apela la sprijinul unui terapeut, astfel încât să se ajungă la o decizie finală.

Ce să faci dacă alegi pauza în relație?

Este important ca atunci când vrei o pauză de la relația cu partenerul să fii transparent. Iar dacă speri ca lucrurile să fie bine între tine și persoana iubită, iată 5 sfaturi esențiale de care să ții cont.

Setează regulile separării

Discută despre această decizie și dacă vreți sau nu să ieșiți și cu alte persoane, pentru că dacă vă reuniți și există lucruri pe care le ascundeți unul față de celălalt, va apărea mai multă suferință și veți ajunge în situația inițială.

Stabiliți cât să dureze această pauză

Vorbiți cu partenerul pentru a stabili de cât timp aveți nevoie pentru a vă pune ordine în gânduri și sentimente, pentru a vedea dacă într-adevăr vă potriviți sau nu, dar mai ales dacă vă doriți cu adevărat un viitor împreună.

Determinați în ce măsură veți păstra legătura

Regula în acest angajament este foartei importantă penru că trebuie să stabiliți dacă pauza în relație vine și cu o continuă comunicare între parteneri sau nu. Stați separat, dar vă vedeți la orele de terapie de cuplu? Este ok să vorbiți prin mesaje sau la telefon?

Decizia să fie privată

Nu anunța în stânga și-n dreapta că tu și partenerul veți lua o pauză. Acest lucru este o invitație la numeroase întrebări, opinii și drame.

Stabilește motivul pentru care ai nevoie de această pauză

Poate simți că partenerul te sufocă și nu te poți dezvolta pe plan profesional sau pur și simplu simți nevoia să te regăsești.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”