Iubitul tau casca in pat? Nu e plictisit, e excitat!

Cascatul este provocat de cresterea nivelului de dopamina in creier care, mai apoi, declanseaza productia de oxitocina si oxid nitric. Aceste substante au un rol major in obtinerea erectiei, lubrifierea vaginala, amplificarea dorintei sexuale.
  • Publicat:
Iubitul tau casca in pat? Nu e plictisit, e excitat!
Iubitul tau casca in pat? Nu e plictisit, e excitat!

Cate dintre noi nu s-au simtit macar o data in viata ofensate de cascatul partenerului in plin moment de tandrete? Daca ti s-a intamplat, te-ai gandit probabil ca iubitul tau este complet plictisit de tine, asa de plictisit incat il ia somnul cand vine vorba sa faceti sex.

Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa, dupa cum ne informeaza Brian Alexander, autorul cartii America Unzipped: In Search of Sex and Satisfaction (America dezgolita: in cautarea sexului si a satisfactiei), care citeaza un studiu realizat de o echipa de neurologi din Baltimore County, Statele Unite.

Potrivit acestora, in momentele de maxima excitatie sexuala, cascatul este absolut normal si nu doar la oameni, ci si la soareci, pesti sau feline. Este adevarat ca obisnuim sa cascam atunci cand suntem plictisiti de moarte sau din pur instinct social (asa-numitul cascat contagios).

Insa cascatul poate fi primul semnal in caz de excitatie sexuala. El este provocat de cresterea nivelului de dopamina in creier care, mai apoi, declanseaza productia de oxitocina si oxid nitric. Aceste substante au un rol major in obtinerea erectiei, lubrifierea vaginala, amplificarea dorintei sexuale.

In plus, potrivit expertilor, cascatul este asociat cu trecerea de la o stare la alta, de la somn la veghe, de la calm la excitatie. Cu alte cuvinte, nu este gresit sa interpretam un cascat zdravan drept startul unei partide de sex.

Ai inceput deja sa casti?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Te ignora? Fa-l gelos!
Te ignora? Fa-l gelos!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”