Forum sex: Trauma avortului

O cititoare ii cere sfatul specialistului.
  • Publicat:
Forum sex: Trauma avortului
no title

Am 18 ani, sunt insarcinata in 2 sapta­mani. Prietenul meu nu este de acord sa il pastram. Cat de curand trebuie sa ma duc sa avortez, desi nu imi doresc sa fac asta. Singura nu pot sa-l cresc deoarece nu am o stare financiara favorabila.

Avortul este o interventie trau­ma­ti­zanta cu urmari negative atat in plan fizic, cat si in plan psihic – sentiment de vina, despresie, afectarea relatiei cu partenerul (neimplicare in activi­ta­tea sexuala, teama de sarcini viitoare).

Avortul instrumental este facut prin chiuretare (cu ajutorul chiuretei) sau prin aspiratie. Avortul este practicat in cazul unei sarcini mai mari de 3 saptamani si mai mici de 12 sap­ta­mani. Ar fi important de stiut motivatia pentru care tu ai prefera sa nu-l implici pe prietenul tau in rezolvarea acestei probleme.

Iti este atat de ne­ce­sara sustinerea lui in aceste mo­mente, chiar daca niciodata sustine­rea si empatia partenerului nu reusesc sa fie complet compensatorii. Si tinand cont de varsta ta, de angoasa pe care o traversezi in aceste clipe, cat si de situatia ta materiala si emotionala, nu vad nici un motiv pentru care ti-ai asuma aceasta responsabilitate singura.

Vera Radu – Castigatoare Forum Noiembrie

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”