Femeile si barbatii iubesc diferit?

Potrivit unui studiu, femeile isi iubesc partenerul cel putin la fel de profund ca pe ele insele.
  • Publicat:
Femeile si barbatii iubesc diferit?
Femeile si barbatii iubesc diferit?

Cine iubeste mai mult? Dar cine da mai mult? Cine este mai fericit intr-o relatie? Dar cine se indragosteste mai des? Si sunt femeile sau barbatii cei care se sinucid mai frecvent in urma despartirilor amoroase?

Cine iubeste mai mult?
Potrivit unui studiu, femeile isi iubesc partenerul cel putin la fel de profund ca pe ele insele. In plus, tind sa-si respecte partenerii mai mult.

Cine se indragosteste mai des?
Barbatii se indragostesc la prima vedere la fel de frecvent precum femeile, 54% dintre femei si 63% dintre barbati cred in dragostea la prima vedere.

La… a doua privire, femeile se indragostesc mai des decat barbatii si vorbesc mai mult despre sentimentele lor, in cea mai mare parte de natura euforica. Tot ele sunt mai devreme pregatite sa se casatoreasca si isi idealizeaza partenerii mai mult.

Cine este mai romantic?
Foarte interesante sunt rezultatele cercetarilor ce arata ca barbatii sunt mult mai romantici. Ei se indragostesc mult mai repede la inceputul unui relatii (aproape 25% dintre barbati se indragostesc inainte de a patra intalnire, in comparatie cu doar 15% dintre femei).

Ba 50% dintre femei au declarat ca au nevoie de aproximativ 20 de intalniri inainte de a se putea decide daca sunt sau nu indragostite.

Cine sufera mai mult?
Exista, de asemenea, unele semne care ne arata ca barbatii sufera mai mult cand se despart de partenerele lor. Spre exemplu, un numar de trei ori mai mare de barbati se sinucid in urma unei despartiri.

Cercetatorii au demonstrat ca barbatii sunt si mult mai naivi si cred in iluzii romantice precum: “o persoana iubeste o singura data-n viata cu adevarat”, “cea mai mare fericire iti este data de iubire”, “dragostea invinge toate obstacolele”.

Femeile sunt mai prudente cand vine vorba de sentimente puternice de dragoste din cauza conditiilor sociale si economice. Prin urmare, sunt mai atente atunci cand se indragostesc sau doresc sa se casatoreasca cu cineva.
 

Cine da mai mult?
Femeile probabil ca au raspuns imediat: noi dam! Ei bine, studiile nu confirma acest lucru. Femeile si barbatii sunt doar crescuti in moduri diferite, drept pentru care isi exprima preocuparile in mod deosebit.

De la femei se asteapta sa poarte responsabilitatea sentimentelor partenerului si sa aiba grija de relatie si de copii, in timp ce de la barbati se asteapta sa poarte responsabilitatea sigurantei partenerei, iar in cazul casniciei, sa asigure bunastarea materiala.

Cine este mai fericit?
Cercetarile unui studiu arata ca femeile cu varste cuprinse intre 27 si 29 de ani cred ca sunt mai fericite in dragoste decat barbatii, iar motivul ar fi perspectiva negativa pe care acestia o au asupra dragostei.

Casnicia le face pe femei foarte fericite, dar ele isi schimba opinia dupa cativa ani, pe masura ce realizeaza in ce s-au implicat.

Pe de alta parte barbatii considera ca mariajul echivaleaza cu pierderea libertatii si simt o mare responsabilitate la inceput, dar, mai tarziu, ei realizeaza ca o casnicie este chiar un lucru bun si incep sa se bucure de beneficiile oferite de aceasta.

Tu crezi ca iubesti mai mult decat partenerul tau?
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Ce vor femeile de la barbati
Ce vor femeile de la barbati
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân