De ce nu ești într-o relație?

Probabil multe persoane se lovesc de întrebarea asta: „De ce ești singur(ă)?”. În primul rând, a nu avea o relație poate fi o decizie personală.
  • Publicat:
De ce nu ești într-o relație?
Foto: shutterstock

Nu este nimic greșit în a fi singur(ă), ba chiar mi se pare un moment bun în care să-ți acorzi mai mult timp să te descoperi și să evoluezi pentru că în felul acesta aduci un plus în viitoarea relație. Probabil multe persoane se lovesc de întrebarea asta: „De ce ești singur(ă)?”. În primul rând, a nu avea o relație poate fi o decizie personală în spatele căreia stau mai multe motive. Am mai stat de vorbă de-a lungul timpului cu femei care nu au un partener și în câteva dintre situații m-am întrebat dacă nu cumva este o vorba de o teamă de atașament din cauza experiențelor trăite.

Încerci să te protejezi pentru a nu fi rănit(ă)

Poate că ai avut parte de dezamăgiri și în prezent simți că povestea se poate repeta. Este normal să dezvolți acest sentiment, dar suntem oameni și avem nevoie să formăm conexiuni cu cei din jurul nostru, dar din păcate unele relații pot da naștere unor temeri de a ne mai putea deschide sufletul. În loc să te protejezi de o potențială experiență dureroasă și să te simți blocată într-o relație nesănătoasă, vei ajunge cumva să te sabotezi singură și să construiești un zid.

Ai nevoie de timp pentru tine

Este foarte important în momentul în care vrei să începi o relație să știi ce-ți dorești de fapt, să știi cum funcționezi și ce nu poți tolera. Timpul acordat pentru cunoaștere este esențial pentru că te descoperi. Descoperi ce-ți place să faci, de fapt, descoperi ce sentimente de apasă, ești doar tu și gândurile tale și te poți concentra mai mult pe propria evoluție.

Identifici tot timpul „punctele slabe”

După ce treci printr-o relație eșuată ești tentată că atunci când ieși la întâlniri să asociezi persoana pe care o ai în față cu cea din trecutul tău și să începi să faci comparații. Vezi lucruri pe care nu ți le dorești sau care îți lipsesc din trecut, iar asta te poate speria.

Nu știi să oferi timp și spațiu

Un motiv pentru care nu poți începe sau menține o relație poate fi și pentru că nu știi să oferi partenerului timpul și spațiul de care are nevoie. Fiecare dintre noi are nevoi diferite, gândim diferit, motiv pentru care trebuie să luăm în calcul și ceea ce-și dorește partenerul de la relație, fără să facem compromisuri.

Nu îți doreșto o relație

Multe persoane sunt fericite singure și se simt bine în această situație și nu este nimic de judecat în asta. Chiar dacă sunt pregătite să iasă din nou în lumea dating-ului, aleg să nu se implice în relații și nici să se lase influențate de presiunea pusă de prieteni, familie, societate sau ceas biologic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân