Cum îți dai seama că bărbatul cu care urmează să ieși la o primă întâlnire este narcisist

  • Publicat:
Cum îți dai seama că bărbatul cu care urmează să ieși la o primă întâlnire este narcisist
Sursa foto: shutterstock

Schimbați mesaje de ceva timp și vrea să vă vedeți și în viață reală? E carismatic, atractiv, însă tu simți că ceva e în neregulă cu el? Iată care sunt caracteristicile unui bărbat narcisist și ce înseamnă, de fapt, a avea tulburare narcisică.

Cum identifici un bărbat narcisist doar din mesajele scrise

Nici nu te-a cunoscut fizic, însă te „sufocă” cu iubire

Cunoști expresia „prea bun că să fie adevărat?”. Ei bine, aici se aplică perfect. Dacă îți admiră încă din capul locului frumusețea, inteligența, potențialul, dacă se mulează perfect pe felul tău de-a fi și face orice pentru a te impresiona, fugi! Nimic nu este real. Acestea sunt niște red flags pe care ar trebui să le cântărești cu atenție înainte de a arunca în orice soi de relație.

Una caldă, una rece

După ce te-a copleșit cu complimente și cu atenție, a dispărut subit preț de câteva zile? Acest tip de comportament este specific bărbaților cu tulburare narcisică.  Aceștia acționează astfel doar pentru a crea dependență și pentru a te face întotdeauna să te îngrijorezi, că mai apoi să aștepți cu nerăbdare un semn de la ei.

Citește și: Tulburarea obsesivă a dragostei, între idealizare și amenințare

Se laudă excesiv

Este normal să lași o impresie cât mai bună în față unei noi cuceriri, însă totul cu măsură, cu decență, cu modestie! Dacă bărbatul cu care vorbești nu ratează nicio ocazie să se laude cu reușitele sale, cu sumele de bani pe care le face sau cu succesul lui răsunător, s-ar putea să fie narcisist. Iar tu, ar trebui să ai grijă cu un astfel de om.

Toate conversațiile voastre duc către el

Chiar dacă este atent cu tine, amabil sau politicos, poți observa cum orice dialog ajunge să fie centrat pe persoana lui. Dacă vorbește doar despre sine și e a prea puțin interesat să te cunoască, acesta este un semn destul de clar că potențialul tău partener poate avea o tendința narcisică.

Citește și: Cum se tratează tulburarea de personalitate narcisică și cum poate fi ajutată victima unui narcisic malign

Surse: HealthLine, Meet Mindfull, WikiHow

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân