5 lucruri care distrug chimia în cuplu și cum poți repara asta

  • Publicat:
5 lucruri care distrug chimia în cuplu și cum poți repara asta
Sursa foto: envato

Începutul unei relații este întotdeaua intens. Însă ce te faci atunci când chimia dispare? Când emoția dintre voi pare să se stingă? Iată 5 motive pentru care se poate întâmpla lucrul acesta! Și ai grijă la ele. 

Lucruri care distrug chimia în cuplu

Rutina

Rutina în relație este moarte sigură. Dacă după muncă, obișnuiești să ajungi acasă și să te arunci pe canapea în loc să petreci timp cu partenerul/a ta, ei bine acest lucru poate eroda relația în timp. Chiar și viața voastră sexuală poate avea de suferit din pricina asta.

Fii spontan/ă! Programați activități pentru a ieși din monotonie și firesc. Redescoperiți momentele în doi.

Citește și: 5 faze ale relației în care cuplurile tind să aibă riscuri mai mari de despărțire

Mindsetul greșit

Mintea noatra poate fi cel mai mare dușman, atunci când vine vorba de iubire. Atunci când chimia dispare din cuplu iar sentimentele sunt mai puțin intense, în mintea noastră încolțesc tot felul de idei. De cele mai multe ori total eronate.

Dacă și ție ți se întâmplă asta, pune STOP. Amintește-ți cum stăteau lucrurile la început, nu uit de ce te-ai îndrăgostit de partenerul/a ta, ce te-a atras la el/ea.

Lipsa unei intimități emoționale

Ți-e greu să îți exprimi sentimentele? Ești îngrădit/ă în ceea ce privește emoțiile tale? Pentru a depăși această situație incertă, comunicați deshis. Încercați metoda spate în spate. Așezați-vă spate în spate și deshideți-vă sufletul. Fiți vulnerabili unul în fața celuilalt.

Citește și: Intimitatea emoțională, extrem de benefică în cuplu

Lipsa curiozității și a entuziasmului

După ani de relație, crezi că știi totul despre partener. Astfel că începi să anticipezi cum gândește, ce simte șamd. Și de mult ori te înșeli. Analizează atent și vezi dacă și tu faci asta, iar dacă o faci, oprește-te. Acest lucru atrage după sine și lipsa entuziasmului față de celălalt. Încercați să redeveniți curioși unul față de celălalt. Faceți lucruri noi împreună, simțiți-va bine! Redescoperiți-vă!

Lipsa aprecierii față de partener/ă

Atunci când te trezești că îți judeci aspru partenerul/a, că ai uitat să-l/o apreciezi, se prea poate să te îndrepți spre nebuloasă. Evitați să aduceți critică și reproșuri. În schimb, exprimați-vă zi de zi recunoștința pe care o aveți unul față de celălalt. Chiar și înainte de culcare, în loc să vorbiți de ce aveți de făcut a două zi sau de cât de epuizant a fost totul la muncă, încercați să împărtășiți câteva lucruri pentru care sunteți recunoscători unul față de celălalt.

Citește și: De ce dispare pasiunea în cuplu? Ce semnificaţie au cuvintele,,Te iubesc!”, ,,Iartă-mă!”

Surse: News24, My Joy Online, Psych Central

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân