3 evenimente şi spectacole interesante în luna mai

Luna mai va fi condimentată din punct de vedere artistic. Iată recomandările noastre - „Tango” şi „Radio and Juliet”, Masha şi Ursul şi Romanian Design Week.
  • Publicat:
  • Actualizat:
3 evenimente şi spectacole interesante în luna mai
Printre recomandările din luna mai se numără şi „Tango” şi „Radio and Juliet”, Opera Naţională Bucureşti, 5 mai 2019, ora 18,30, foto Steluţa Popescu - ONB

Luna mai se anunţă bogată din punct de vedere artistic şi cultural şi plină de zile frumoase menită să ne ţină cât mai mult afară. Iată câteva spectacole şi expoziţii din Capitală ce te-ar putea interesa.

„Tango” şi „Radio and Juliet”, Opera Naţională Bucureşti, 5 mai 2019, ora 18,30

Spectacolul Tango şi Radio şi Juliet, foto Steluta Popescu Opera Naţională Bucureşti
Tango. Radio and Juliet este un spectacol ce uneşte două coregrafii create de Edward Clug – artist de origine română stabilit în Slovenia – în care se regăsesc elemente de teatru şi dans contemporan şi fragmente muzicale extrem de diverse ca gen – de la Astor Piazzolla şi până la Goran Bregovic şi Radiohead. „Tango” şi „Radio and Juliet” sunt spectacole care au lăsat o amprentă în viaţa mea şi mi-au marcat adânc drumul şi evoluţia mea ca artist. „Tango” este primul meu spectacol, pe care l-am realizat la o vârsta relativ fragedă, la numai 23 ani. Acest lucru se reflectă în spectacol, printr-o comunicare directă, sinceră, fără compromisuri conceptuale. Este un spectacol care pe undeva mă intimidează prin puterea lui emoţională şi îl retrăiesc, nu uşor, ca pe o oglindă a acelei tinereţi” a declarat Edward Clug – coregraf.
Durata spectacolului este de 2h şi 30 de minute. Bilete operanb.ro

„Masha şi Ursul – O poveste cu detectivi”, Sala Palatului, 12 mai 2019

Spectacolul Masha şi Ursul revine în România

În luna mai, personajele din cel mai urmărit serial de desene animate rusesc, “Masha şi Ursul”, se reîntorc pe scenele din România cu un nou spectacol live ce va călători, între 11şi 18 mai 2019, în Bacău (11 mai, Teatrul de Vară), Bucureşti (12 mai, Sala Palatului) şi Cluj (18 mai, Casa Studenţilor).  
În această poveste plină de aventură, Masha, Ursul şi prietenii lor încep pregătirile pentru a sărbători Ziua Mondială a Vrăjitoriei. Deodată, toate gustările delicioase şi chiar şi frigiderul dispar, ca prin magie! Masha descurcă iţele acestui caz, ca un mare detectiv, şi descoperă sursa vrăjilor misterioase.  Biletele la spectacolul „Masha şi Ursul – O poveste cu detectivi” se pot cumpăra şi în reţeaua eventim.ro, (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti), sau de la casele de bilete ale sălilor unde se desfăşoară spectacolul.
Spectacolul are durata de o oră şi 20 de minute şi este recomandat copiilor peste 2 ani.

Romanian Design Week, Bucureşti ,17-26 mai 2019

Romanian Design Week 2019

Evenimentul multidisciplinar dedicat industriilor creative locale – Romanian Design Week a ajuns deja la cea de-a şaptea ediţie şi va avea loc în Bucureşti în perioada 17-26 mai 2019.
Din dorinţa de a aduce în prim plan comunităţile creative ale oraşului, anul acesta festivalul propune publicului trei circuite care integrează peste 30 de entităţi din comunităţile şi hub-urile creative Industria Bumbacului, Creative Tribe şi În Cotroceni.
La acestea se adaugă expoziţia centrală, care prezintă unele dintre cele mai bune proiecte realizate în ultimul an de designeri, graficieni şi arhitecţi români, o serie de expoziţii capsulă semnate de creativi şi organizaţii locale, dar şi din Moldova sau Franţa, un concept store dedicat designului românesc, dar şi cea de-a doua ediţie RDW Awards, premiile care încurajeză excelenţa în industriile creative şi promovează designerii români.
Fiecare dintre clusterele creative care se vor activa la Romanian Design Week 2019 va avea o zi dedicată în programul festivalului: Industria Bumbacului – 21 mai, Creative Tribe – 22 mai şi ÎnCotroceni – 25 & 26 mai.
Recomandarea noastră merge către Industria Bumbacului – Bucharest Creative Cluster, spaţiu industrial situat pe Splaiul Unirii 160, găzduieşte cel mai mare makerspace din România, Nod makerspace – spaţiu de co-working, makerspace, ateliere de lemn & metal, studio-uri private şi spaţii de întâlniri şi evenimente, alături de proiectul său de suflet, MATER – prima şi singura bibliotecă de materiale din Europa de Sud Est, dar şi o serie de business-uri creative, precum La Firul Ierbii – spaţiu dedicat activării comunitare, Recul – teatru şi şcoală de improvizaţie, Protohub – primul makerspace de ceramică 3D din România şi Deschis Gastrobar care îşi propune să unească sub cerul liber comunitatea de oameni activi-creativi.
Mai multe detalii despre programul RDW 2019 vor fi afişate în curând pe romaniandesignweek.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030