Mergem la piata. Dar stim ce cumparam?

Cum imi dau seama in cazul condimentelor sau a ceaiului vandut la kilogram daca acesta a fost tinut in conditii optime inainte sa fie comercializat?
  • Publicat:
Mergem la piata. Dar stim ce cumparam?
Mergem la piata. Dar stim ce cumparam?
Fructele si legumele de sezon intetesc zumzetul din pietele agro-alimentare. Inca de la primele ore ale diminetii, comerciantii isi fac loc pe tarabe (improvizate uneori) pentru o noua zi. Tendinta de a cumpara dulciuri la kilogram, vin varsat, condimente si ceaiuri varsate si chiar muraturi vandute direct din butoi, in mijlocul pietei, a devenit obisnuinta.

Dar stim ce cumparam? Sunt respectate normele igienico-sanitare? Cum imi dau seama in cazul condimentelor sau a ceaiului vandut la kilogram daca acesta a fost tinut in conditii optime inainte sa fie comercializat? APC Romania va ofera o serie de sfaturi care trebuie urmate o data ajunsi in piata.

• Cumparati alimentele, atat preambalate, ambalate cat si vrac din raioanele specializate ale spatiilor amenajate, apartinand unor operatori economici autorizati ca: magazine alimentare, piete agroalimentare, unde sunt asigurate conditiile minime igienico-sanitare, ci nu de pe asfalt sau la colt de bloc.

• Evitati cumpararea alimentelor la vrac (condimente, fructe uscate, plante pentru ceai) care sunt expuse la comercializare in acelasi spatiu cu cele preambalate/ambalate; asigurati-va ca sunt respectate conditiile de microclimat, respectiv, de temperatura si umiditate, ca nu sunt urme de mucegai pe lada sau sacul in care sunt depozitate.

• Asigurati-va de calitatea alimentelor prin examinare vizuala privitor la: aspect, culoare, consistenta, textura care indica prezenta si activitatea unor microorganisme nedorite precum mucegaiurile sau de gust, miros care indica prezenta microorganismelor – anumite bacterii dau un gust de ranced etc.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”