Matei Ladea: „Haina nu îl face pe om, dar spune o poveste despre cel care o poartă”

  • Publicat:

Invitat în emisiunea „Înapoi în viitor” moderată de Andreea Perminova și publicată pe platforma gândul.ro, Matei Ladea, cofondator Omnia Capital și coproprietarul Sarto, un brand de modă specializat în reali­za­rea de costume, a vorbit despre parcursul său educațional, dar și despre cel profesional. 

Astfel, Matei Ladea a absolvit facultatea de Științe Politice la București, urmând și un master în Relații Internaționale. S-a bucurat și de obținerea unei burse la Berlin, ajungând să și lucreze în Parlamentul Germaniei o perioadă. Odată întors în țară, începând cu toamna lui 2012 a început să lucreze la Lidl, dar a mai început și o altă facultate, aceea de Drept, facultate ce a terminat-o în 2016.

Ce faci în fiecare zi pentru a transforma lumea într-un loc mai bun?

La una dintre întrebările rubricii deja cunoscute ale emisiunii „Înapoi în viitor”, Matei Ladea a punctat cu zâmbetul pe buze că pentru a transforma lumea într-un loc mai bun, el încearcă să ofere ceva celor din jurul sau, căci și el a primit asta cândva.

„E un lucru că am investit în educația mea și m-a preocupat pe mine să mă dezvolt, dar un alt lucru este că și cei din jur au avut răbdare cu mine, s-au aplecat asupra mea și m-au ajutat să mă dezvolt. În acest sens, în toate proiectele în care sunt implicat profesional, încerc să le dau oamenilor 110%”, a menționat coproprietarul Sarto.

Matei Ladea: „Văd foarte mulți oameni care tind spre mediocritate”

Acesta a mai adăugat și faptul că vede foarte mulți oameni care nu vor să dea nici măcar 90% din cunoștințele cumulate, oameni care tind spre mediocritate.  El încearcă să sprijine procesul educațional, astfel că atunci când are o informație, dorește să o împărtășească cu cei din jur sau atunci când vede pe cineva dornic să investească în sine, vine în întâmpinarea sa.

Cum îți manifești iubirea de sine în viață ta și ce înseamnă iubirea de sine pentru tine?

Matei Ladea a răspuns la această curiozitate făcând referire la vestimentație și la felul în care alege să se prezinte în față celorlalți.

„Mă îngrijesc, da, însă eu nu privesc asta că pe o formă de iubire, ci că pe o formă de respect mai degrabă. Față de mine, dar și față de cei din jur. Haina nu face pe om, însă haina spune o poveste despre cel care o poartă”, a precizat Matei Ladea pentru Andreea Perminova.

Mai mult, în concepția sa, iubirea de sine înseamnă conservare. Matei a subliniat în acest sens că are grijă la alimentația sa, face sport, se odihnește suficient și încearcă pe cât posibil să se mențină sănătos pentru a funcționa optim.

Care sunt elementele esențiale ale unei relații de succes în opinia ta?

La această ultima întrebare, Matei Ladea nu a ezitat să transmită faptul că încrederea este un element prioritar, dar și capacitatea de a fi transparent și nu în ultimul rând igiena în relație.

Emisiunea integrală „Înapoi în viitor cu Andreea Perminova”, invitat Mihai Ladea, poate fi urmărită mai jos.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult