Haine pe care nu ar trebui să le porți NICIODATĂ în timpul unui zbor! Ce spun experții în aviație

Un expert în aviație a declarat ce articole vestimentare nu sunt recomandate a fi purtate în timpul unui zbor.
  • Publicat:
Haine pe care nu ar trebui să le porți NICIODATĂ în timpul unui zbor! Ce spun experții în aviație

Când vine vorba de confort în timpul unui zbor, alegerea vestimentației joacă un rol crucial. Deși mulți dintre noi preferă un tricou lejer și o pereche de pantaloni comozi, există un tip de îmbrăcăminte pe care este recomandat a fi purtat. Un expert în aviație recomandă ferm să evităm pantalonii din materiale sintetice, cum ar fi leggings.

Ce haine nu trebuie să porți în timpul unui zbor

Christine Negroni, expert în domeniul aviației, subliniază importanța materialelor din care sunt confecționate hainele pe care le purtăm în timpul zborurilor.

„Ar putea fi necesar să scăpați printr-un incendiu în cabină sau ar putea exista un incendiu separat la sol, după ce părăsiți aeronava. Toată lumea poartă acum pantaloni de yoga în avioane, dar eu evit toate fibrele artificiale pentru că sunt mai susceptibile să ardă și să se lipească de piele în caz de incendiu,” a declarat Negroni, pentru The Sun.

În loc de materiale sintetice, Christine Negroni recomandă purtarea hainelor din bumbac sau orice alt tip de fibre naturale. Aceste materiale sunt mai puțin inflamabile și oferă un nivel de siguranță superior în situații de urgență.

Interzis descălțatul în timpul zborului

Ea are și un al doilea avertisment pentru pasageri: să nu își scoată șosetele sau pantofii în timpul zborului.

„Unul dintre cele mai bune lucruri pe care oamenii le pot face este să-și pună pantofii pentru decolare și aterizare. Acest lucru nu este încă cerut de multe companii aeriene și cred că ar trebui să fie,” a spus ea, explicând ce s-ar putea întâmpla în caz de urgență dacă sunteți desculț.

„Dacă scăpați dintr-o aeronavă, podeaua ar putea fi foarte fierbinte sau rece, ar putea fi acoperită cu ulei sau arde, sau să vă aflați într-un lan de porumb – nu veți dori să fiți desculț. În principal, este bine să fiți precauți. Alegeți pantofi sport în loc de tocuri înalte, alegeți fibre naturale în loc de sintetice și haine strâmte în loc de haine largi,” a concluzionat Christine Negroni.

Aceste recomandări vin ca o invitație pentru pasageri de a-și reconsidera alegerile vestimentare pentru zboruri. Sfaturile oferite de expertul în aviație pun accentul pe siguranță și pe confortul în situații de urgență. Alegerea corectă a hainelor nu doar că asigură un zbor mai confortabil, dar poate fi crucială în protejarea sănătății și a vieții în caz de incidente neprevăzute.

Sursă foto – https://www.indy100.com/lifestyle/never-wear-clothing-item-flight

Sursă foto – DC_Studio / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc