Tipuri de lenjerie intimă care nu trebuie să îți lipsească după naștere

  • Publicat:
Tipuri de lenjerie intimă care nu trebuie să îți lipsească după naștere

Te pregătești pentru naștere? Asigură-te că îți completezi bagajul de spital cu chiloți damă comozi postpartum, cămăși de noapte și un sutien pentru alăptare, precum și alte tipuri de lenjerie necesară după naștere. Astăzi îți sunt oferite sfaturi despre cum să alegi lenjeria pentru o proaspătă mămică.

Lenjerie pentru o proaspătă mămică – pe care să o alegi?

Puerperiul este o perioadă dificilă pentru o femeie, așa că merită să ai grijă în special de confort și igienă. Lenjeria intimă selectată în mod corespunzător va sprijini vindecarea mai rapidă a rănii după naștere, iar un body damă și un sutien confortabil va facilita hrănirea bebelușului. Lenjeria postpartum este deci unul dintre cele mai importante elemente ale unei proaspete mămici pentru spital si nu numai.

Cum să o alegi pentru a te bucura de primele zile alături de copilul tău? Alege doar produse de cea mai bună calitate și nu uita nici de lenjerie modelatoare și colanți, care te va ajuta să revii mai repede la formele dinainte de naștere.

Chiloți postpartum – ce sunt?

Indiferent dacă nașterea a fost naturală sau prin cezariană, fiecare femeie din primele zile ale puerperiului are sângerări abundente, care ar trebui să curețe bine uterul după naștere. În astfel de cazuri, se folosesc tampoane postpartum mari și foarte absorbante. Totuși, pentru ca acestea să se lipească bine, trebuie folosită lenjerie intimă adecvată, care în același timp se va adapta la silueta femeii și va asigura o circulație adecvată a aerului. Prin urmare, merită să alegi chiloți damă speciali postpartum  pentru spital.

Există modele de lenjerie intimă postpartum de unică folosință sau reutilizabile. Cel mai adesea sunt fabricate din plastic, ceea ce le oferă o mare flexibilitate. Au o construcție din plasă care asigură un flux adecvat de aer. Sunt extrem de delicate și echipate cu benzi elastice subțiri care nu ciupesc, dar în același timp țin bine fondul de ten la locul potrivit.
Poți alege și lenjerie intimă din bumbac natural. Totuși, nu uita să-i alegi bine dimensiunea, deoarece după naștere, durează câteva săptămâni pentru ca uterul să revină la dimensiunea de dinainte de sarcină. În plus, alege modele cu benzi elastice delicate și fără aplicații sau decorațiuni inutile care nu ar face decât să irite pielea.

Când să cumperi un sutien pentru alăptare?

Sutienele pentru alăptare sunt un alt element de lenjerie pe care o proaspătă mămică nu îl poate uita. Acestea oferă confort și facilitează hrănirea bebelușului în toate condițiile. Designul lor este semnificativ diferit de sutienele obișnuite care sunt purtate în fiecare zi. Cel mai adesea sunt echipate cu soluții speciale care facilitează accesul la mamelon.
În timpul sarcinii, sânii se pregătesc deja pentru alăptare și cresc în dimensiune. De fapt, însă, aceștia ating dimensiunea maximă la câteva zile după naștere când există o cantitate excesivă de hrană. Un sutien de alăptare va fi cu siguranță util în spital, dar merită să alegi modele flexibile sau în mai multe mărimi care să se potrivească cu mărimea actuală a sânului. Când te întorci de la spital, s-ar putea să ai nevoie de un sutien ceva mai mare și de cămăși de noapte confortabile.

Cum să alegi un sutien pentru alăptare?

Mai presus de toate, aceste sutiene alăptare ar trebui să fie confortabile. Cele mai apreciate modele sunt fără fire, care doar interferează cu hrănirea. Alege un sutien cu un design special care oferă suport perfect pentru bust și confort de purtare fără a folosi inserții și fire rigide. În plus, trebuie să fie realizat din material flexibil și plăcut la atingere, care în același timp asigură o circulație corespunzătoare a aerului.

De asemenea, este extrem de important să păstrezi mameloanele curate în timpul hrănirii și să previi înmulțirea bacteriilor. Sutienele pentru alăptare sunt adesea realizate din țesături cu proprietăți antibacteriene.
Alegerea lenjeriei intime potrivite în perioada puerperiului și alăptării este cheia pentru menținerea senzației de prospețime și confort al unei tinere mame.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân