Ioana Filipescu: Singurul meu regret este că nu am mai făcut încă un copil

  • Publicat:

Invitată în emisiunea „Înapoi în viitor cu Andreea Perminova”, transmisă pe canalul de Youtube al publicației Gândul, Ioana Filipescu a declarat că rezonează foarte mult cu un citat celebru al lui Nicolae Steinhardt: „Soluția în fața injustițiilor e una singură: eroismul. Să nu taci, să vorbești, să lupți, să te afli în treabă. Să nu-ți vezi de treburile tale, ci de treaba dreptății, care-i adevărata treabă a fiecăruia.”

Ioana Filipescu mărturisește, cu tărie, că acest citat o definește prin amprentă familială și prin opusul acestui „să nu fii indiferent”. „Nu-mi plac oamenii care încearcă să cadă în picioare în orice împrejurare, nu-mi plac oamenii care nu-și asumă niște valori și care nu-și asumă o poziție. Nu-mi place acestă încercare de a fi tot timpul bine, oricum ar fi lucrurile”, declară invitata.

Ioana Filipescu consideră că vom fi testați și chemați din ce în ce mai mult să ne afirmăm niște credințe. Aceasta este de părere că a spune adevărul nu trebui să rezulte într-o bădărănie sau într-o impolitețe. Mai mult de atât, invitata mărturisește că a nu avea o părere despre nimic sau a nu avea curajul să-ți spui părerea sinceră este departe de adevăr.

Ioana Filipescu: Societatea noastră pare să se scufunde în confort

Ioana Filipescu mărturisește că îi displace profund dacă confortul este opusul asumării și mai ales atunci când societatea parte să se scufunde în confort. „Confortul pare să fie alegerea naturală dintre libertate și confort”, adaugă invitata. Ioana Filipescu este de părere că, alegând confortul mai presus de orice, poți câștiga pe termen scurt, dar pe termen lung pierzi.

Echilibrul Ioanei Filipescu dintre mamă și femeie de carieră

Ioana Filipescu mărturisește că a găsit ușor echilibrul dintre mamă și femeie de carieră. În plus, aceasta regretă că nu a făcut mai mult de un copil.

„Dacă tot ce ați putea lăsa în urmă ar fi trei adevăruri pe care vă bazați viața zi de zi, care ar fi acestea?”, a fost întrebată Ioana Filipescu de Andreea Perminova, în cadrul emisiunii „Înapoi în viitor”.

„Credință, dragoste, speranță”, încheie femeia de succes Ioana Filipescu.

 

Emisiunea integrală „Înapoi în viitor cu Andreea Perminova” – invitată Ioana Filipescu –  poate fi urmărită mai jos.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult