Febra la copiii alergici

Febra apare din mai multe cauze. Dacă ai un copil alergic, iată ce ar trebui să știi.
  • Publicat:
Febra la copiii alergici

Experții spun că ar fi indicat să vă gândiți de două ori înainte de a da vina pe alergii atunci când copilul are febră. Iată ce trebuie să știe toți părinții despre febra la copiii alergici.

Copiii alergici se confruntă cu o gamă largă de simptome, de la mâncărimi la ochi și curgerea nasului până la durere în gât și congestie nazală. Simptomele pot apărea pe tot parcursul anului sau sezonier, în funcție de cauza alergiilor și pot afecta negativ activitățile de zi cu zi, spun medicii alergologi. Dar, indiferent dacă cel mic este alergic la părul de animale sau la polen, s-ar putea să vă întrebați dacă nu cumva febra este un simptom asociat. Iată ce trebuie să știți.

Pot alergiile să provoace febră?

Alergiile se declanșează atunci când corpul reacționează excesiv la o substanță pe care o consideră dăunătoare. Drept urmare, sistemul imunitar produce anticorpi și histamină pentru a lupta împotriva invadatorilor, provocând o reacție inflamatorie care ne face să ne simțim foarte inconfortabil.

Specialiștii spun că alergiile sezoniere nu declanșează de obicei o creștere a temperaturii. Febra la copiii alergici are mai multe șanse să fie de natură virală sau bacteriană, spun medicii.

Este important să rețineți că sistemul imunitar al copilului lucrează în plus pentru a combate alergiile, ceea ce crește susceptibilitatea acestora de a contracta răceli, infecții sinusale sau viruși, în general. Cu siguranță, copilul poate face febră în timp ce suferă de alergii, dar temperatura ridicată nu va fi de fapt cauzată de alergia în sine.

Copilul meu are simptome alergice cu febră: ce fac acum?

Febra nu este cauzată de alergii, așa că, în situația în care copilul se confruntă cu o creștere a temperaturii, este probabil ca altceva să fie cauza. De exemplu, virușii precum răceala obișnuită sau gripa provoacă febră pe măsură ce sistemul imunitar se luptă să le combată. Infecțiile bacteriene, cum ar fi streptococul gâtului, pot duce, de asemenea, la febră – la fel și infecțiile urechii, infecțiile tractului urinar și multe altele. De asemenea, COVID-19 poate prezenta febră și simptome asemănătoare alergiilor – în principal curgerea nasului, dureri în gât și tuse.

Spuneți-i întotdeauna medicului pediatru despre toate simptomele îngrijorătoare care apar la copil. Este posibil să fie nevoie să trateze cauza principală a febrei cu antibiotice. Dacă este cazul, aceștia ar putea recomanda și un test pentru coronavirus.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân