Esti insarcinata? Nu te feri de microbi, iti intaresti micutul!

Viitoarele mamici ar trebui sa isi petreaca cele noua luni de sarcina in compania microbilor, daca vor sa isi pazeasca micutii de alergii.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Esti insarcinata? Nu te feri de microbi, iti intaresti micutul!
Esti insarcinata? Nu te feri de microbi, iti intaresti micutul!

Viitoarele mamici ar trebui sa isi petreaca cele noua luni de sarcina in compania microbilor, daca vor sa isi pazeasca micutii de alergii. Cercetatorii germani au ajuns la concluzia ca prezenta microbilor ii face pe copii mai rezistenti si ii fereste pe viitor de posibile alergii.

Concluziile acestui studiu au fost anticipate si de alte cercetari, conform carora copii crescuti la tara, care traiesc intr-un mediu bogat in microbi comparativ cu cel de la oras, au riscuri mai reduse de a dezvolta o alergie.

Se pare ca este de ajuns ca mamele lor sa se expuna la microbi, pentru ca mecanismul biologic prin care imunitatea si rezistenta la factori alergenici este transmisa la copil sa se declanseze.

Noutatea adusa de cercetarile germane consta in faptul ca expunerea la microbi ar trebui sa se intample la o varsta cat mai frageda, pentru ca sistemul imunitar aflat in plina dezvoltare sa dezvolte anticorpi impotriva microbilor si diferitilor alergeni cu care se vor intalni mai tarziu in viata.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
S-a dovedit: bataia e rupta din rai!
S-a dovedit: bataia e rupta din rai!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân