Esti insarcinata? Ai grija sa nu te ingrasi prea mult!

Femeile care acumuleaza prea multe kilograme pe durata sarcinii risca sa dea nastere unor bebelusi supraponderali, independent de factorii genetici.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Esti insarcinata? Ai grija sa nu te ingrasi prea mult!
Esti insarcinata? Ai grija sa nu te ingrasi prea mult!

Femeile care acumuleaza prea multe kilograme pe durata sarcinii risca sa dea nastere unor bebelusi supraponderali, independent de factorii genetici, potrivit rezultatelor unui vast studiu american.

Medicii de la Universitatea Columbia din New York au studiat dosarele a peste un million de nasteri din Michigan si New Jersey intre 1 ianuarie 1989 – 31 decembrie 2003.

Bebelusii ai caror mame s-au ingrasat 24 de kilograme in timpul sarcinii cantareau la nastere cu circa 150 de grame mai mult decat bebelusii ai caror mame s-au ingrasat doar cu 8-10 kilograme.

„Deoarece o greutate crescuta la nastere reprezinta un indicator al viitorului indice de masa corporala, aceste rezultate sugereaza faptul ca o crestere excesiva in greutate in timpul sarcinii poate sa cauzeze pe termen lung o crestere a riscului de declansare a unor maladii asociate cu obezitatea”, vine concluzia.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Cum trec copiii peste divortul parintilor
Cum trec copiii peste divortul parintilor
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân