Didactic Expo 2008 – locul unde va echipati copilul pentru scoala

La Teatrul National Bucuresti nu se mai joaca „O noapte furtunoasa”, saptamana aceasta.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Didactic Expo 2008 - locul unde va echipati copilul pentru scoala
Didactic Expo 2008 - locul unde va echipati copilul pentru scoala

La Teatrul National Bucuresti nu se mai joaca „O noapte furtunoasa”, saptamana aceasta. Parintii elevilor pot participa la punerea in scena a pregatirilor premergatoare inceperii noului an scolar. Acestia pot cumpara ghiozdane, manuale, uniforme sau materiale didactice.

Organizatorii au pus la dispozitie o gama variata, pentru toate buzunarele. Pretul unui ghiozdan pleaca de la 20 lei si ajunge pana la 65 lei. Acesta insa are un compartiment pentru laptop, pt CD player, are tot felul de buzunare secrete si te tine cativa ani buni. Elevele mai mici prefera troller-ul Barbie: este roz si nu mai trebuie carat in spate. Adolescentele prefera gentile.

Cu siguranta isi vor gasi genti sau traistute, foarte la moda in acesta perioada, la preturi cuprinse intre 12 si 60 lei. „Chiar si mamicile isi pot cumpara o geanta, dupa ce au luat ghizdane pentru copiii lor!”, ne spunea glumind doamna de la standul cu ghiozdane.

Cel putin 200 lei costa manualele

La capitolul manuale, editurile prezente la targ fac si reduceri de 15%. Cu toate acestea, daca vreti sa cumparati toate manualele pentru copilul dvs, care va merge in primul sau an la liceu, trebuie sa platiti cel putin 200 de lei. Manualele sunt insa primul pas, urmeaza culegerile, cartile cu referate, antologiile de texte si cartile cu lecturile obligatorii, care costa destul de mult (I.L.Caragiale – O noapte furtunoasa =17,80 lei). Puteti gasi si carti mai ieftine, preturile incepand de la 6 lei.

Daca vreti sa adaugati in cosul de cumparaturi si softurile educationale, atat pentru clasele I-VIII, cat si pentru liceu, trebuie sa mai platiti intre 44 si 99 lei. Intuitext ofera un produs unic in lume: „Gazeta matematica”, care este editia electronica a celebrei reviste si care cuprinde toate numerele aparute din 1895 pana in prezent, in Romania. Produsul adresat pasionatilor de matematica costa 350 lei.
La targ mai puteti gasi si uniforme, dar nu de orice fel, ci personalizate.

Cam 150 de lei trebuie sa platiti pentru o uniforma completa. „Avem uniforme pentru toate gusturile, dar nu vor elevii sa le poarte. La scolile particulare le accepta, dar la stat nu vor cu nici un chip”, ne-a declarat Liliana Bartoc, directorul unei firme specializate in acest domeniu. Chiar si strengarii care merg la gradinita au un stand al lor plin cu jucarii, la preturi accesibile. Doua dintre atractiile targului sunt standul anticarului Iustin Zegrea si cel al lui Razvan.

Primul se lauda cu abecedare din anii 1920, gramatica dupa care a invatat Mihai Eminescu, sau tablita cu plumb si abacul pe care scria si socotea un scolar acum vreo suta de ani. Al doilea le va arata copiilor, sambata, la ora 12,00 cum se face hartia manual, iar pana atunci va darui oricui hartie manuala cu insertii florale, faina alba sau frunze de hartie, pentru doar 5-7 lei. Targul se desfasoara la etajul trei al galeriilor  Artexpo, din cadrul TNB.

La concurenta cu targul – „ofertele soc” ale hipermarke-turilor

Daca sunteti prea ocupati cu serviciul si nu aveti timp sa ajungeti la targul TNB, deschis pana la opt seara, puteti da o raita prin hipermarketuri-le bucurestene, care se inchid la 11 noaptea. De aici, puteti achizitiona un ghiozdan pentru copiii dumneavoastra cu numai 6,9 lei. Pentru micutii care isi doresc ghiozdanele trendy, colorate sau imprimate cu personaje din desene animate, parintii trebuie sa scoata din buzunar minim 35 de lei.

Adaugam un pachet scolar la 8,99 de lei, continand 4 caiete tip 1 si 2, pentru invatarea scrierii si 4 de matematica, 3 coperte de plastic, 1 stilou si un bloc de desen, mai socotim un set de 12 creioane colorate, la 4,49 lei, inca un set de 30 de carioci, la pretul de 6,49 de lei, o cutie pentru sandvis, frumos colorata, in valoare de 10,9 lei si putem considera ghiozdanul pregatit pentru scoala. Uniforma cu sortulet pepit costa 19 lei, in timp ce costumul pentru baietii de scoala primara, format din 3 piese, ajunge la 38 de lei. Desigur, pretul se raporteaza la calitate. Mai socotim 65 de lei, pentru pantofi, dresuri sau sosete, tragem linie si constatam ca am cheltuit, pana acum, peste 120 de lei.

Pentru elevii de gimnaziu, se gasesc rucsacuri ieftine ca braga, la doar 9,99 lei. Un pachet scolar complet, cu 10 caiete mici si studentesti, bloc de desen, creioane colorate si caiete speciale de biologie, muzica si geografie poate fi achizitionat la doar 15,9 lei. Mai cumparam o trusa de geometrie cu 12,9 lei si un penar complet utilat, la 13,9 lei.

Printre cele mai scumpe produse se numara dictionarele. DEX-ul costa 78,9 lei, Marele dictionar ortografic – 55,9 lei, iar Noul dictionar universal al limbii romane – 109,9 lei. Toate aceste preturi psihologice, de tipul X,99, te naucesc, mai ales cand dai de standul de calculatoare. O unitate centrala, dotata cu procesor Dual Core, boxe si camera web costa 999,9 lei, iar cel mai ieftin LCD pleaca de la 499,9 lei.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”