8 activități de făcut cu copiii în vacanță, în casă

Este important, ca părinți, să facem activități cu copiii în vacanță.
  • Publicat:
8 activități de făcut cu copiii în vacanță, în casă

Cu toții iubim vacanța, mai ales copiii! Dar sunt acele momente între sejurul de la mare, cel de la munte, mersul la bunici și excursia aceea cu bicicletele sau când din cauza jobului sau bugetului suntem nevoiți să stăm acasă. Așa că… ce activități de făcut cu copiii acasă sau în jurul acesteia, care să nu coste mult, dar totuși să îi mențină animați? Iată 8 idei inedite!

Hrăniți păsările!

Indiferent dacă stați la casă sau la bloc, ar putea fi drăguț să construiți o căsuță pentru păsări și să o amplasați într-un loc sigur, în care ele să poată veni să se hrănească! Este o activitate simpatică și distractivă, de care copiii se vor bucura în mod garantat! Așa vor putea să învețe câte ceva despre păsări. Sau poate fi punctul de plecare pentru discuții mai profunde despre mame și puii lor, despre limite și despre libertate!

Gătiți împreună

Această activitate poate fi una distractivă, dar și practică pentru copii: cei mici pot învăța să gătească. Alege o mâncare preferată – cum ar fi pizza sau o negresă – și prepar-o împreună cu copilul tău. Se va simți mândru când va vedea produsul finit. Și, de ce nu, îi va da încredere că va putea face și el singur acest lucru cât de curând.

Organizați un picnic acasă

Dacă este mult prea cald afară sau pur și simplu te-ai săturat de aglomerația din parc, un picnic acasă este varianta perfectă! Pur și simplu împarte sarcinile: tu ocupă-te de mâncare și lasă copilul să se ocupe de decor. Puteți face un mic fort împreună sau pur și simplu puteți organiza totul ca la carte – o păturică, un coșuleț, jocuri de societate și multă mâncare bună!

Pictură pe balcon

Când pictați afară, pe terasă, mai ales împreună, nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la mizerie. Afară nu trebuie să vă limitați la pânză sau hârtie A4. Puteți face împreună un proiect imens, pe un carton mare, pe care să-l înrămați și să-l puneți apoi în camera copilului! Cel mic va avea un sentiment de libertate, iar tu vei scăpa de grija mizeriei.

Învață-i să organizeze spectacole

Mai țineți minte spectacolele pe care le “regizam” când eram mici în fața/spatele blocului? Când puneam în scenă viziunea proprie despre un desen animat sau vreun film de notorietate văzut la TV? Învățați-i și pe copiii voștri să dea spectacole. Lăsați-i să își scrie propriul scenariu, să proiecteze decorul și costumele și apoi să își interpreteze propriile filme. Le puteți înregistra împreună și revedea ori de câte ori vreți să vă amintiți de acele momente drăguțe! Sau puteți strânge familia extinsă la un astfel de spectacol memorabil. Astfel de activități pun la lucru nu doar imaginația ori interpretarea artistică, dar și abilități practice precum încadrarea într-un anumit timp ( cât să nu se plictisească auditoriul), schimbarea de costume, intrarea/ieșirea din scenă.

Ziua creativității

Organizează o zi a creativității, în care să aduni tot ce aveți prin casă – lipici, autocolante, resturi de materiale, suluri de prosoape de hârtie, cutii de ouă și pune-le pe masă. Apoi, spune-le copiilor să facă tot ce vor. Vor fi ocupați toată ziua, lăsându-și imaginația să zburde fără limite.

Seara filmelor

Economisiți niște bani și… în loc să mergeți la cinema, aduceți cinematograful la voi acasă! Faceți un cort din pături și perne, comandați pizza și pregătiți floricele de porumb pentru că în seara aceasta, toată lumea vede filme! Puteți face o regulă din a alege filmele pe rând, astfel, dacă săptămâna trecută ai ales tu, săptămâna aceasta este rândul copilului și tot așa!

Bowling inedit

Printre activitățile de făcut cu copiii acasă , seara de bowling poate fi o adevărată distracție și chiar merită să investiți într-un astfel de joc. Unde mai pui că există și o soluție  amuzantă! Ce-ai fi să ne facem noi propriul nostru joc? Umpleți mai multe sticle de 2L cu apă și puneți copiii să le decoreze frumos. Alegeți un loc din casă pe care să puteți construi pista (cu ajutorul unui adeziv) și o minge. Acum sunteți gata să dați START distracției!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân