Expoziţie aeronautică şi aerospaţială prezentată de Boeing în Bucureşti. Intrare gratuită

Sun Plaza găzduieşte în perioada 1 august – 8 octombrie expoziţia aeronautică şi aerospaţială ABOVE AND BEYOND, prezentată de Boeing şi realizată în colaborare cu NASA şi Muzeul de Aeronautică „Smithsonian” din Washington
  • Publicat:
Expoziţie aeronautică şi aerospaţială prezentată de Boeing în Bucureşti. Intrare gratuită

Sun Plaza găzduieşte în perioada 1 august – 8 octombrie expoziţia aeronautică şi aerospaţială ABOVE AND BEYOND, prezentată de Boeing şi realizată în colaborare cu NASA şi Muzeul de Aeronautică „Smithsonian” din Washington. Sunt aşteptaţi la expoziţie toţi cei care îşi doresc să exploreze avioanele şi navele spaţiale care ne vor schimba vieţile şi lumea. Intrarea este gratuită.

Sun Plaza doreşte să le ofere clienţilor săi experienţe captivante, memorabile, fără precedent prin interacţiunea cu componentele expoziţiei, încurajându-i să ţintească cât mai sus şi să-şi îndeplinească visele făcând imposibilul, posibil.

Venită pentru prima dată în România, ABOVE AND BEYOND este o expoziţie interactivă şi multisenzorială care celebrează puterea inovaţiei şi bucuria zborului. De la maşini zburătoare şi avioane supersonice până la lifturi spaţiale şi mega rachete, ABOVE AND BEYOND va duce vizitatorii mai repede (Faster), mai departe (Further) şi mai sus (Higher) într-o experienţă unică.

Expoziţia ocupă 578 mp şi oferă demonstraţii interactive ale inovaţiei aviatice fără precedent, de la primele zboruri motorizate până la cele mai noi inovaţii de pe Pământ şi din spaţiu.
Vizitatorii se pot aventura în cinci galerii care conţin zeci de displayuri interactive. Pot urca până la marginea spaţiului cu un lift – simulator sau pot testa designul propriului avion supersonic de vânătoare într-un concurs de viteză în zbor. De asemenea, familiile sau grupurile de prieteni pot vedea ce simte o pasăre într-un stol, în timp ce participă la o experienţă de zbor bazată pe senzori de mişcare.

Simulările de zbor, displayurile interactive, realitatea augmentată sunt exemple din ceea ce are expoziţia de oferit pentru a înţelege mai bine principiile zborului.

Şi cum cerul nu a fost niciodată limita, vizitatorii acestei expoziţii:
– îşi pot proiecta – şi testa, de altfel – propriul avion supersonic;
– pot pilota drona chiar în centrul uraganului pentru a colecta informaţii despre furtună;
– îşi pot întinde aripile pentru a experimenta zborul ca o pasăre sau ca un avion futuristic cu aripile mobile;
– pot lua liftul către marginea spaţiului.

Iată câteva lucruri importante ce trebuie ştiute despre expoziţia ABOVE AND BEYOND:

• 3.5 milioane de oameni din întreaga lume s-au bucurat deja de această experienţă;
• La crearea acestei expoziţii interactive au lucrat o mulţime de specialişti din domenii diferite, inclusiv experţi în aviaţie şi în domeniul aerospaţial, specialişti în istorie sau arhive, precum şi ingineri si designeri.
• NASA este un partener cooperant al acestui proiect.
• Este prezentată în centre ştiinţifice importante şi în muzee de zbor;
• A mai fost prezentată în Muzeul Naţional de Aer şi Spaţiu „Smithsonian” (Washington DC), în Centrul Ştiinţific „Saint Louis” (Missouri), precum şi în Muzeul Maritim Naţional (Londra) sau în Centrul Scitech (Arabia Saudită).

Expoziţia este gratuită şi poate fi vizitată la parter şi la etajul 1 în Sun Plaza.

ABOVE AND BEYOND – Galeriile expoziţiei

Intrarea
• Digital Timeline:  Un ecran interactiv arată vizitatorilor calendarul cu inventatorii şi invenţiile care au transformat lumea prin zbor.
• Beyond the limits:  Un spaţiu circular introduce vizitatorii în centrul expoziţiei. Ei beneficiază de o experienţă senzorială complexă – urmăresc un video de trei minute la o rezoluţie uluitoare, cu sunet surround.

Galerii

UP
• Spread Your Wings:  Experienţă de zbor în grup, unde, cu ajutorul tehnologiei bazate pe senzori de mişcare şi grafică video, vizitatorii se transformă în păsări virtuale. Aceştia explorează forţele zborului – ridicare, greutate, împingere şi tragere – în timp ce se înclină să ia direcţia sau dau din aripi ca să zboare.
o Vizitatorii află de ce păsările pot să zboare şi ei nu.
o Vizitatorii se văd pe un ecran, transformaţi în mod magic în păsări
o Vizitatorii migrează spre tropice în formaţie de V
• Take Flight!:  Modele 3D virtuale ilustrează inovaţiile cheie şi ştiinţa din spatele lor. Vizitatorii aleg un model din şase aparate (balon, aeroplan, avion, rachetă etc) şi apoi zboară cu el şi află cum funcţionează.

FASTER
• Full Throttle:  Principiile aerodinamicii sunt folosite de vizitatori ca să deseneze virtuale avioane de vânătoare. Apoi, vizitatorii se pot întrece într-o competiţie de viteză în zbor.
• Shock Waves:  Permite vizitatorului să testeze un tunel aerodinamic.

HIGHER
• Elevator to Space:  Vizitatorii se înalţă către orbita Pământului într-un lift spaţial din viitor – în timpul urcării vor vedea imagini din spaţiu care le vor tăia respiraţia şi le vor fi afişate informaţii despre presiunea atmosferică, temperatura aerului, altitudine. Chiar înainte de întoarcerea pe Pământ, şi mai multe ferestre se deschid pentru a oferi o vedere panoramică asupra Pământului, pentru ca apoi să urmeze o coborâre cu toata viteza.

FARTHER
• Marathon to Mars:  Realitatea augmentată le oferă vizitatorilor şansa de a experimenta zborul către Marte.
• Future Spacecraft:  Vizitatorii vor putea vedea primii care sunt inovaţiile cu ajutorul cărora spaţiul va deveni accesibil pentru toată lumea.
• The Light Stuff: Cu ajutorul unui test de rezistenţă (cu ciocanul) vizitatorii vor descoperi de ce materialele compozite, uşoare şi rezistente, ajută avioanele să zboare mai departe cu mai puţin combustibil.

SMARTER 
• Space Junk: Vizitatorii au un timp limită în care trebuie să găsească soluţii pentru eliminarea deşeurilor spaţiale. 
• RoboFlyers: Vizitatorii lansează proprii lor roboţi zburători.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristiana Trifu
CRISTIANA TRIFU, Web-Editor. Creeză conţinut, vine cu idei, încearcă să inspire şi să ajute cât mai mulţi oameni. Este fascinată de mintea umană şi preocupată de autocunoaştere şi descoperirea de sine. Iubeşte să călătorească şi este mereu în căutarea unei noi aventuri. Îşi ...
citește mai mult
Dinţii şi problemele emoţionale
Dinţii şi problemele emoţionale
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”