Profita de caldura ca sa ai o casa ingrijita

Tocmai a sosit anotimpul ideal pentru cele mai variate schimbari. Intre acestea, zugravitul sta la loc de cinste, pentru ca temperatura ridicata usuca aproape instantaneu varul pe care le aplicati pe perete.
  • Publicat:
Profita de caldura ca sa ai o casa ingrijita
no title

Cel mai probabil, abia asteptati vacanta din lunile fierbinti de vara. Chiar daca e momentul sa va odihniti si, eventual, sa vedeti locuri noi si frumoase, vara se considera anotimpul ideal al renovarilor de calitate. In plus, puteti scapa usor de igrasie sau mucegaiuri. Asa ca rezervati-va cateva zile din concediu pentru reamenajarea casei.

Nu va mai multumeste aspectul locuintei. Tocmai a sosit anotimpul ideal pentru cele mai variate schimbari. Intre acestea, zugravitul sta la loc de cinste, pentru ca temperatura ridicata usuca aproape instantaneu varul pe care le aplicati pe perete.

Asa ca, intr-o singura zi, puteti sa dati si doua-trei straturi de vopsea lavabila, fara sa asteptati mai mult de 20 de minute pentru uscare. Vara aceasta, se poarta verde deschis, galben-pai, auriu, lila, dar si rosu.

De asemenea, in fiecare incapere, este recomandat un obiect de decor in aceeasi culoare ca si peretii. Iar spatiul din bucatarie proaspat renovat cere si cateva elemente fresh. Spre exemplu, alegeti fete de masa colorate sau vesela cu model floral.

Daca tot ati renovat in culorile calde de vara, potrivit este ca in vacanta sa culegeti un manunchi de spice de grau ajunse la maturitate.

Acestea se pun intr-un cos mare din lemn si se plaseaza discret intr-un colt din casa. In felul acesta, puteti sa mentineti atmosfera varatica in locuinta pana toamna tarziu.

Atentie la usi!

Revenind la reamenajarile care se pot face cu cel mai mare succes in anotimpul fierbinte, nu ignorati nici tocurile usilor. Chiar daca re­novati, si tot mobilierul din casa este cumparat recent, aspectul de vechi si ponosit persista daca usile si tocurile acestora au mai mult de 10 ani.

Asa ca faceti un efort financiar si schimbati-le cu unele nou, noute. Este mo­mentul cel mai bun, pentru ca, in lunile reci, cand este umezeala, tocurile nu se fi­xea­za perfect si este nevoie de mai multe readaptari, ceea ce inseamna costuri in plus.
 
Si baia poate fi refacuta vara in timp record, mai ales daca v-ati hotarat sa schimbati faianta si gresia. De fapt, placile pot fi puse in orice anotimp, problema o reprezinta insa rosturile.

Daca plasati chit de rosturi intre placi in lunile reci in care nici nu puteti lasa tot timpul geamurile deschise, acesta se fisureaza inestetic si aspectul ramane permanent. Este motivul pentru care se recomanda ca, pe cat posibil, doar vara sa desfasurati o astfel de operatiune. In felul acesta, si aspectul faiantei sau al gresiei este frumos si costurile sunt optime.

Daca locuiti intr-o casa predispusa aparitiei igrasiei si mucegaiurilor, anotimpul cald va ajuta sa combateti cu succes aceste neplaceri. Umiditatea dizolva sarurile din materialele de constructie si le scoate la suprafata, unde cristalizeaza. Pe aceste suprafete apar mucegaiuri. Vara, cu cat aerul este mai cald, cu atat inghite mai multa apa.

Deci acum e momentul sa curatati igrasia si sa apelati la „tratamente” de genul tencuielilor antiigrasie pentru exterior, iar pentru interior – grunduri pe baza de copolimeri acrilici. Acestea sunt transparente sau albe si, datorita lor, faceti si economie la vopsea.

Citeste si Super update pentru casa ta

Foto: PHOTOLAND

Urmărește CSID.ro pe Google News
Din dragoste pentru pisici
Din dragoste pentru pisici
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân