Trucurile care te ajută să calci ușor și cu spor cămășile și pantalonii

De azi călcatul va fi o plăcere: transformă corvoada de a călca cămășile și pantalonii de costum într-o plăcere cu următoarele trucuri.
  • Publicat:
Trucurile care te ajută să calci ușor și cu spor cămășile și pantalonii
Trucurile care te ajută să calci ușor și cu spor cămășile și pantalonii

Sunt puține persoane pe care le-am auzit afirmând cât de mult se bucură să calce haine; mai mult, la un moment dat devenise virală pe rețelele de socializare o meme care aducea mulțumiri inventatorilor mașinii de spălat rufe, celei de spălat vase, în timp ce „inventatorul fierului și mesei de călcat și-a bătut sigur joc de noi”.

Dincolo de ironii și glume, să calci poate fi o corvoadă, iar să calci cămăși sau pantaloni de costum poate fi o artă sau un eșec complet, numai când te gândești la dungile pe care le ai de făcut.

Însă, există câteva trucuri simple care sigur îți vor ușura munca: vei reuși să termini mai repede și să păstrezi hainelor un aspect elegant și îngrijit.

Mai întâi cămășile, apoi pantalonii

În cazul în care trebuie să calci ambele obiecte vestimentare, cel mai bine ar fi să începi cu cămășile, în primul rând pentru că acestea sunt mai ușoare de călcat și mai puțin predispuse la a forma cute. 

Cămășile – trucuri pentru a le călca cu ușurință

Asigură-te că suprafața pe care calci este curată

Folosește o masă sau o suprafață plată, netedă și curată – asigură-te că nu există niciun obiect care poate interfera cu procesul de călcare sau, mai rău, poate păta hainele.

Calcă gulerul și manșetele

Pentru o fluiditate a procesului, dar și pentru că acestea sunt cele mai mici bucăți de material, începe cu gulerul și apoi cu manșetele. Calcă-le pe ambele părți, apoi pliază-le. 

Călcă partea din față și din spate a cămășii

Continuă călcatul cămășii cu părțile din față, apoi treci la partea cea mai amplă care corespunde spatelui.

Întinde cămașa pe suprafața de călcat și începe să calci de la partea de sus a gulerului spre partea de jos. La final calcă mânecile ca să nu le șifonezi. Deși sunt persoane care calcă gulerul, manșetele și mânecile, apoi restul materialului, însă prima variantă este mult mia eficientă. 

Pantalonii – trucuri pentru a-i călca cu ușurință

Calcă buzunarele și apoi materialul pentru picioare

Deși pare contra-intuitiv, începe prin a călca buzunarele (scoți buzunarele, le calci, apoi le introduci înapoi) și talia (prin plasarea fierului pe material și nu prin frecare pentru evitarea cutelor), apoi continuă cu partea din față și spate a picioarelor.

Calcă-i pe partea interioară pentru a evita deteriorarea materialului, mai puțin atunci când trebuie să le faci dungă și este nevoie să îi calci pe partea exterioară a materialului, folosindu-te de o batistă (dacă mai ai așa ceva prin casă) sau un material moale. 

Pentru a-i călca cu dungă, prinde ambele cusături ale piciorului și pune-l pe masa de călcat pe lateral. Ambele cusături trebuie să fie aliniate. Calcă mai degrabă prin apăsare începând cu partea de sus a pantalonilor – așa încât cele două puncte să se îmbine.

Dunga trebuie să se încheie în partea de jos a buzunarelor, și nu la betelie.

Alte trucuri generale

  • Călcă hainele cu aburi: pentru ca procesul de călcare să fie mai facil, utilizează aburii care îndepărtează ridurilor și contribuie la netezirea materialului.
  • Pliază hainele cu atenție: după ce ai terminat de călcat hainele, înainte de a le depozita, pliază-le cu atenție.
  • Asigură-te că hainele sunt depozitate într-un loc uscat și bine ventilat pentru a preveni formarea mucegaiului sau a mirosurilor neplăcute.

Citește și: 5 trucuri care te vor ajuta să speli hainele rapid și eficient!

Citește și: De ce NU este indicat să-ți lași hainele în mașina de spălat mult timp după spălare

Citește și: Cum să scoți petele de deodorant de pe haine cu bicarbonat. 7 soluții eficiente

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Elimină energiile negative din casa ta
Elimină energiile negative din casa ta
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân