Trucuri pentru amenajarea apartamentelor mici

Tocmai ţi-ai achiziţiont sau închiriat un apartament mic? Într-adevăr vei avea o mică problemă cu aranjarea spaţiului, mai ales dacă înainte ai locuit într-unul mai mare. De fapt, va trebui doar să fii mai bine organizată şi să ţii cont de nişte mici trucuri.
  • Publicat:
Trucuri pentru amenajarea apartamentelor mici

Tocmai ţi-ai achiziţiont sau închiriat un apartament mic? Într-adevăr  vei avea o mică problemă cu aranjarea spaţiului, mai ales dacă înainte ai locuit într-unul mai mare. De fapt, va trebui doar să fii mai bine organizată şi să ţii cont de nişte mici trucuri.

– Alege piese de mobilier mici, multifuncţionale, prevăzute cu spaţii de depozitare. De exemplu, alege o canapea extensibilă, în locul patului de mijoc.

– Pentru bucătărie alege o masă şi scaune care se pot plia şi după ce au fost folosite să le poţi strânge. Pentru depozitarea paharelor şi farfuriilor ar fi bine să optezi pentru corpuri suspendate.

– Foloseşte-te de un perete întreg pentru a crea o bibliotecă cu rafturi şi sertare. Astfel, vei câştiga spaţiu pentru a depozita aparatele electronice, cărţi sau obiecte personale.

– Alege piese de mobilier în culori deschise, care vor mări încăperea din punct de vedere vizual.

– Încearcă să foloseşti albul sau nuanţe deschise atunci când zugrăveşti pereţii şi nu abuza de imprimeuri.

–  Triază si renunţă la lucrurile pe care nu le-ai mai folosit în ultima vreme. Astfel vei avea mai mult spaţiu de depozitare şi îţi va fi mai uşor să organizezi lucrurile pe care le foloseşti în mod curent.

– Menţine tot timpul ordine. O casă ordonată pare mult mai mare.

– Înlocuieşte cada din baie cu o cabină de dus, astfel vei economisi spaţiu pentru coşul de rufe şi maşina de spălat.

– Foloseşte perdele uşoare din voal, în locul draperiilor greoaie şi lasă să pătrundă în cameră cât mai multă lumină.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân