Trucuri pentru amenajarea apartamentelor mici

Tocmai ţi-ai achiziţiont sau închiriat un apartament mic? Într-adevăr vei avea o mică problemă cu aranjarea spaţiului, mai ales dacă înainte ai locuit într-unul mai mare. De fapt, va trebui doar să fii mai bine organizată şi să ţii cont de nişte mici trucuri.
12.11.2013
Trucuri pentru amenajarea apartamentelor mici

Tocmai ţi-ai achiziţiont sau închiriat un apartament mic? Într-adevăr  vei avea o mică problemă cu aranjarea spaţiului, mai ales dacă înainte ai locuit într-unul mai mare. De fapt, va trebui doar să fii mai bine organizată şi să ţii cont de nişte mici trucuri.

– Alege piese de mobilier mici, multifuncţionale, prevăzute cu spaţii de depozitare. De exemplu, alege o canapea extensibilă, în locul patului de mijoc.

– Pentru bucătărie alege o masă şi scaune care se pot plia şi după ce au fost folosite să le poţi strânge. Pentru depozitarea paharelor şi farfuriilor ar fi bine să optezi pentru corpuri suspendate.

– Foloseşte-te de un perete întreg pentru a crea o bibliotecă cu rafturi şi sertare. Astfel, vei câştiga spaţiu pentru a depozita aparatele electronice, cărţi sau obiecte personale.

– Alege piese de mobilier în culori deschise, care vor mări încăperea din punct de vedere vizual.

– Încearcă să foloseşti albul sau nuanţe deschise atunci când zugrăveşti pereţii şi nu abuza de imprimeuri.

–  Triază si renunţă la lucrurile pe care nu le-ai mai folosit în ultima vreme. Astfel vei avea mai mult spaţiu de depozitare şi îţi va fi mai uşor să organizezi lucrurile pe care le foloseşti în mod curent.

– Menţine tot timpul ordine. O casă ordonată pare mult mai mare.

– Înlocuieşte cada din baie cu o cabină de dus, astfel vei economisi spaţiu pentru coşul de rufe şi maşina de spălat.

– Foloseşte perdele uşoare din voal, în locul draperiilor greoaie şi lasă să pătrundă în cameră cât mai multă lumină.

 

Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea