TOP obiecte din casă pline de germeni care îți afectează imunitatea, potrivit experților

Odată cu apariția noului coronavirus, toate activitățile noastre s-au mutat în casă. Iată ce obiecte din casă sunt pline de germeni.
  • Publicat:
TOP obiecte din casă pline de germeni care îți afectează imunitatea, potrivit experților
Foto: pexels

Odată cu apariția noului coronavirus, toate activitățile noastre s-au mutat în casă și, mulți dintre noi ne petrecem cel mai mult timp în confortul propriei locuințe. Ce înseamnă asta? Lucrăm, transpirăm, ne jucăm, iar germenii încep să apară în locurile în care ne așteptăm mai puțin și, cum ei continuă să se înmulțească, șansele de a-ți compromite sistemul imunitar sunt mult mai mari. Așadar, mare atenție asupra obiectelor pe care trebuie să le cureți și mai ales a suprafețelor. Iată ce obiecte din casă sunt pline de germeni.

Obiecte din casă pline de germeni

Tastatura

Dacă obișnuiești să mănânci la birou, acolo unde și lucrezi, nu este tocmai o idee bună. Atunci când particule din mâncare ajung printre butoanele de la tastatură, germenii încep să se înmulțească și chiar să reapară și după o dezinfectare. Atunci când atingi tastatura și apoi pui mâna pe mâncare, practic consumi acei germeni și te poți îmbolnăvi. Pentru a-i îndepărta folosește un spray cu aerosoli uscați sau o lumină UV pentru sterilizare înainte de a lucra, în fiecare dimineață. Mai mult, ar trebui să încetezi să mai mănânci la birou, chiar și atunci când este vorba doar de gustări.

Întrerupătoarele, mânerele și clanțele ușilor

Toate aceste suprafețe sunt cel mai des atinse și nu doar de tine, ci și de restul membrilor sau chiar de musafiri. COVID-19 nu se transmite prin aceste suprafețe, dar alte infecții precum gripa, da. Toate aceste suprafețe trebuie curățate săptămânal.

Canapeaua

Având în vedere faptul că ne petrecem foarte mult timp pe canapea, află că există particule de praf care vin la pachet cu germeni și mucegai, care se pot împrăștia în aer și pot fi inhalați. Pentru a controla acest praf, ideal ar fi să aspiri canapeaua săptămânal.

Telecomanda

Telecomanda este una dintre cele mai murdare suprafețe din întregul living room. Ideal ar fi să o ștergi săptămânal cu șervețele umede care conțin alcool pentru a îndepărta germenii.

Echipamentele de sport

Ne-am mutat cu antrenamentele în confortul casei, iar asta înseamnă că folosind ganterele sau accesoriile personale ne putem infecta chiar cu proprii germeni. 30% dintre persoane poartă un germen numit Stafilococ auriu, în căile nazale, și poate produce infecții care se pot răspândi prin transpirație, răni deschise sau abraziuni din urma epilării. Înainte de a folosi echipamentul și accesoriile pentru sport, dezinfectează-le.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân