Spa la tine acasă

Simţi că deja ai obosit, dar nu ai timp şi nici bani să mergi la spa?
  • Publicat:
  • Actualizat:
Spa la tine acasă

Vă este dor de vacanţă deja? Şi nouă? Ce vă lipseşte cel mai mult? Senzaţia de libertate? Plimbările lungi? Somnul de voie? Răsfăţul? Marea? Muntele? Cei dragi? Petrecerile la lumina lunii?

Simţi că deja ai obosit, dar nu ai timp şi nici bani să mergi la spa?

Ei bine, poţi ai din nou o stare bună ce te ajută să faci faţă provocărilor toamnei dacă organizezi un mic spa la tine acasă.

Ştiţi ce categorie de oameni reuşesc să-şi menţină cât mai mult starea de bine? Cei care reuşesc să se adapteze. Cei care nu au nevoie de 100 de elemente ca să se simtă fericiţi. Cei care au nevoie de puţin, dar nu se mulţumesc cu puţin.

Criza financiară a avut şi părţi bune, ne-a învăţat să apreciem mai mult calitatea şi nu doar cantitatea, ne-a învăţat să ne descurcăm mai bine, să muncim mai mult şi pe unii dintre noi i-a reîntors la obiceiurile bune ale bunicilor – manufacturarea în casă a cât mai multe produse. Aşadar, vorbeam despre starea de bine pe care o ai după ce te îngrijeşti, după ce faci terapii şi masaje la spa.

Acasă, micul tău sanctuar

Sigur ai în casă un loc mai gol, neîncărcat de mobilă. Sau poţi folosi propria baie. Poţi schimba becul pentru momentul răsfăţului: un bec într-o nuanţă de violet sau verde poate recrea atmosfera de la spa. De asemenea, lumânărele presărate pe ici colo te vor ajuta să te relaxezi. Dacă nu suporţi mirosul beţişoarelor parfumate poţi apela la acest truc: într-un bol poţi pune cuişoare, scorţişoară, cardamom, beţişoare de vanilie. Cu siguranţă parfumul lor natural te va energiza. Dacă vrei să te relaxezi, pune un bucheţel de lavandă uscată.

Un scrub este binevenit pentru curăţarea pielii. Ce ai zice dacă ai prepara un scrub cu ingrediente pe care le pui şi la în mâncare? Ar fi inedit, nu? Într-un vas mare, pune o cană de fulgi de ovăz sau de făină de năut, o jumătate de lingură de turmeric, 2 linguri de boabe de muştar şi frunze de coriandru proaspete, tăiate, 3 linguri de apă de trandafir, 1 cană de suc de portocale şi o jumătate de cană de apă. Se amestecă bine. Amestecul se foloseşte pe post de scrub pentru făţă şi corp. Se clăteşte cu apă călduţă.

Dacă ţi se pare prea complicată reţeta de sus, dar credeţi-ne că merită, puteţi să vă curăţaţi pielea de celulele moarte şi să stimulaţi circulaţia sanguină şi cu tradiţionalul scurb pe bază de zaţ de cafea combinat cu ulei de măsline extravirgin. Spa-uri renumite îl folosesc în pofida reţetelor complicate.

O baie călduţă ajută la deschiderea porilor. Puteţi adăuga câteva picături (2, 3) de ulei esenţial (iasomie, santal). Următorul pas un automasaj cu ulei. Poate fi şi ulei de măsline extravirgin atât popular în Europa. Însă trebuie să ştiţi că din India până la Hollywood, în materie de ulei numai bun de pus pe piele supremaţia este deţinută de uleiul de cocos. Are următoarele proprietăţi: anti-inflamatoare, anti-microbiene, anti-fungice, anti-virale, îmbunătăţeşte procesul de absorbţie al substanţelor nutritive. Uleiul trebuie să fie la temperatura camerei. Exact ca la un spa veritabil, după masaj beţi un ceai ce plante, călduţ şi neîndulcit. Dacă aveţi la îndemână, purtaţi un halat. Cât timp uleiul hrăneşte pielea, puteţi răsfoi o revistă.

Acum vine momentul vă îngrijiţi zonele cu piele uscată.

Aşadar, tăiaţi o portocală în felii şi frecaţi-o uşor de călcâie, coate şi genunchi.

Pentru faţă puteţi folosi o mască din argilă. Acesta conţine principalii nutrienţi pentru hrănirea pielii într-un mod natural. Se poate amesteca cu diverse fructe, legume ori iaurt, miere sau apă.

Pentru zona ochilor – oricât de banal ar părea dar ochii obosiţi vor fi revigoraţi dacă aplicaţi câte o felie de castravete proaspăt sau două pliculeţe de ceai verde după ce le-aţi infuzat. Truc: ţineţi timp de 5 minute pliculeţele ceai la frigider pentru un efect instant de revigorare.

Atunci când simţiţi că picioarele vă sunt foarte umflate şi foarte obosite, apelaţi la o baie călduţă pentru picioare. Puneţi în apă fulgi de ovăz, miere şi o picătură de ulei de portocale. Masaţi uşor.

Acestea fiind spuse, alegeţi pe youtube o muzică specială pentru spa sau muzică relaxantă.

Nu uitaţi, este de datoria noastră să ne păstrăm sănătatea şi frumuseţea! Fiţi inventive!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”